24SEDAM ŠABAC Obeleženo 175 godina od osnivanja biblioteke Šabačke

11.10.2022

10:45

0

Autor: 24sedam

U Dvorani "Vinaver" u Aneksu održan je prigodan program koji su upotpunili učenici i hor Muzičke škole "Mihailo Vukdragović"

24SEDAM ŠABAC Obeleženo 175 godina od osnivanja biblioteke Šabačke
Obeleženo 175 godina od osnivanja biblioteke Šabačke - Copyright Opština Šabac

Biblioteka šabačka obeležila je danas 175 godina od osnivanja u prisustvu gradonačelnika Šapca dr Aleksandra Pajića, pomoćnice ministra kulture i informisanja Danijele Vanušić, savetnika upravnika Narodne biblioteke Srbije Bebe Stanković, predstavnika Eparhije šabačke, kao i predstavnika kulturnog i javnog života grada. 

U Dvorani "Vinaver" u Aneksu održan je prigodan program koji su upotpunili učenici i hor Muzičke škole "Mihailo Vukdragović".

- Izuzetno sam ponosan na činjenicu da u gradu imamo instituciju sa ovako bogatom tradicijom, koja nesumnjivo daje pečat kulturnom identitetu grada. Naš zadatak je da omogućimo njeno kvalitetno i efikasno funkcionisanje. Samo u ovoj godini Grad Šabac izdvojio je više od 50.000.000 dinara kako bi se rad Biblioteke šabačke odvijao u skladu sa najvišim bibliotečkim standardima - istakao je gradonačelnik Aleksandar Pajić.

Pajić je rekao da mu je drago da na dan kada Biblioteka šabačka obeležava 175 godina svog postojanja, ova ustanova može da se pohvali bogatim knjižnim fondom sa više od 205.000 knjiga, zbirkom periodike, starim i retkim knjigama, značajnim rukopisima, reprezentativnim kulturnim programima, kao i velikim brojem aktivnih čitalaca, kojih ima 13.500.

- Čestitam svim ljubiteljima knjige Dan Biblioteke šabačke. Zaposlenima u ovoj ustanovi se zahvaljujem na dosadašnjem predanom radu i promociji bibliotekarske struke kao jedne od najvažnijih čuvara kulturnog blaga našeg naroda - rekao je Pajić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike