24SEDAM ČAČAK Počela izgradnja novog parkinga za Opštu bolnicu

27.10.2022

06:23

0

Autor: 24sedam

Ovom prilikom je naglašeno da se pored ulaganja u infrastrukturu Opšte bolnice, značajno investira i u medicinsku opremu

24SEDAM ČAČAK Počela izgradnja novog parkinga za Opštu bolnicu
Gradnja parkinga u Čačku - Copyright Grad Čačak

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je danas sa saradnicima posetio Opštu bolnicu Čačak, u čijem krugu je, pre dva dana, počela izgradnja parkinga za posetioce.

Na nešto manjoj površini od 5.000 kvadratnih metara biće obezbeđeno oko 150 parking-mesta, od čega je 10 odsto planirano za osobe za invaliditetom.

Na zahtev direktora Opšte bolnice prim. dr Dejana Dabića, gradsko rukovodsto je uputilo zahtev Vladi RS, koja je obezbedila 22 miliona dinara za ovu investiciju. Za javnu rasvetu, obeležavanje i ostale nedostajuće infrastrukturne elemente, oko osam miliona dinara biće obezbeđeno iz gradske kase.

Grad Čačak
 

- Parking je počeo da se gradi pre dva dana, i očekujemo da će u velikoj meri olakšati funkcionisanje pacijentima, i onima koji dolaze u posetu. Novi projekat za izgradnju bolnice je u završnoj fazi, i kada počne prva faza izgradnje, što je Hirurša bolnica koja će se prostirati na 24.000 kvadratnih metara, novi parking će služiti za posetioce ove ustanove – rekao je Todorović.

Da će novi parking značajno uticati na lakše funkcionisanje i zaposlenih, ali i građana koji posećuju ovu sekundarnu zdravstvenu ustanovu, potvrdio je direktor Opšte bolnice dr Dejan Dabić.

- Bolnica je paviljonskog tipa i vrlo je teško organizovati parkinge ispred svakog odeljenja i svake službe. U svakodnevnom radu bilo je dosta problema upravo zbog nedostatka parking mesta, i za kretanje naših službenih vozila, kao i saniteta kroz krug Opšte bolnice, a često i vozila policije i vatrogasaca kada je to potrebno. Sve to će biti olakšano i rešeno izgradnjom novog parkinga – rekao je dr Dabić.

Ovom prilikom je naglašeno da se pored ulaganja u infrastrukturu Opšte bolnice, značajno investira i u medicinsku opremu, kako bi se olakšalo i ubrzalo lečenje pacijenata, ne samo iz Čačku, već iz čitavog regiona.

Gradonačelnik Todorović naglasio je da se intezivno radi na osavremenjavanju opreme i nabavci magnetne rezonance, sa kojom bi se oformilo kompletno Radiološko odeljenje sa Angio salom, ultrazvučnim aparatima i skenerima.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Čačak koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike