Mislili smo da ispred nas trči pas, kad ono - medved: Blizak susret bračnog para sa divljom životinjom

28.11.2022

08:53

0

Sva sreća pa su bili u kolima

Mislili smo da ispred nas trči pas, kad ono - medved: Blizak susret bračnog para sa divljom životinjom
Medved na putu - Copyright RINA

Dok u Vojvodini strah širi crni panter, sa sličnim problemima suočavaju se meštani i na zapadu zemlje, ali njih već godina plaše medvedi.

Na lokalnom putu koji spaja sela Ljubiš i Bela Reka bračni par Durković tokom vožnje iznenadila je ova životinja koja im se našla ispred automobila.

- Vraćali smo se sa porodičnog slavlja malo iza ponoći, kad smo ispred nas ugldali životinju kako trči. U prvi mah smo pomislili da je u pitanju možda lisica ili pas, al kad smo prišli videli smo da se radi o manjem medvedu, objašnjavaju Durkovići.

Ovaj pogranični kraj između Nove Varoši i Čajetine već je poznat kao deo gde su se medvedi odomaćili i sve ih je više. Neretko upadaju na seoska imanja i prave štetu u domaćinstvima, a meštani tokom letnjih dana sa strahom obavljaju poljoprivredne radove, jer iz svakog drveta može im iskočiti ova divlja zver.

- Rešenja za nas kao da nema, apelujemo da nas je strah i zbog nas i zbog dece, ali ništa se ne preduzima. Lov na medvede je zabranjen i njih je u našim šumama sve više. Više ih ničega nije strah i prilaze blizu kuća kako bi pronašli hranu, ističu meštani sela Negbine za RINU.

Sa ovim problemom suočavaju se i meštani sela na Goliji, Jadovnika, a od skoro i stanovnici Bučja gde se krupan zverka odomaćila pa dolazi čak i na autobusko stajalište.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike