Crni panter raskomadao psa u Vrbasu? Njegovo kretanje se prati već nedeljama, a evo šta kažu nadležni o tome

27.11.2022

19:55

0

Autor: 24sedam

Što se tiče informacija o raskomadanom psu, nemamo potvrdu o autentičnosti - rekao je načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanović

Crni panter raskomadao psa u Vrbasu? Njegovo kretanje se prati već nedeljama, a evo šta kažu nadležni o tome
Crni panter - Copyright Profimedia

Crni panter, zver čije se kretanje već nedeljama pomno prati, danas popodne navodno je viđen u Vrbasu.

Ova velika mačka, ako je suditi po snimku koji je obavljen na društvenim mrežama, a koji je pecaroš prosledio ekološkom udruženju "Pokret za sve nas" (PZSN) u Vrbasu, prošetala se šetalištem "Šlajz" pored Velikog bačkog kanala u Vrbasu.

Nenad Tešić iz PZSN rekao je, za Novosti, da su policajci i lovci već na terenu, a da je zver je snimljena na 20 metara od restorana ribolovačkog udruženja i na 50 metara od prvih kuća u Vrbasu, u naselju Mađaršor.

Uporedo sa večerašnjim snimkom, pojavile su se i informacije da je na Šlajzu pronađeno raskomadano telo psa, za kojeg se pretpostavlja da je bio žrtva pantera. 

Međutim, načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanović kaže da nisu dobili zvaničnu prijavu da je nekome nestao pas.

- Panter je navodno viđen u Vrbasu, u kontaktu sam sa policijom i lovočuvarima. Što se tiče informacija o raskomadanom psu, nemamo potvrdu o autentičnosti, niko nije prijavio da mu nedostaje pas ili da je nestao. Nemam potvrdu da je nađen leš životinje - rekao je Ivanović i naglasio da je najvažnije ne dizati paniku, kao i da je zbog svega, pojačano prisustvo policije na ulicama.

Podsetimo, ranije ovog meseca, na društvenim mrežama su se pojavili snimci i fotografije iz Apatina i okoline, a na kojima se navodno nalazio crni panter. Od trenutka kada je prijavljen prvi susret sa misterioznom životinjom pa u narednih par dana, trajala je opsežna potraga za panterom u koju je bilo uključeno više nadležnih pokrajinskih službi, a tokom "lova" korišćen je čak i dron.

Ipak, nakon opsežne potrage dronom po terenu na kojem je panter navodno boravio, a koja je sprovođena termovizijskim dronom, velika crna mačka nije uočena, te je potraga obustavljena.

Bonus video

Twitter

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike