Dobro je, smiruje se Lim: Reka koja je zadala ozbiljan udarac u opadanju

22.11.2022

08:57

0

Probleme mogu stvori nove padavine koje su najavljene tokom dana, što bi uslovilo porast reke Lim i moguća nova izlivanja

Dobro je, smiruje se Lim: Reka koja je zadala ozbiljan udarac u opadanju
Copyright RINA

Nakon duge drame koju je Lim izazvao prethodnih dana u Prijepolju, trenutnutna situacija je uhrabrujuća. Reka koja je zadala ozbiljan udarac, sada je u opadanju.

- Situacija se trenutno znatno stabilizuje, kiša koja je prethodnih dana padala trenutno je stala, a reka Lim koja je nanela ogromnu štetu trenutno je u opadanju. Džepovi u mestima Zalug, Brodarevo i Ivanje, selima u kojima se reka kojima se reka izlila trenutno su i dalje pod vodom i to je uglavnom poljoprivredno zemljište i pričinjena je veća šteta na dve porodične kuće i pomoćnim obojektima - kazao je za RINU, Vladimir Babić predsednik opštine Prijepolje.

RINA
 

 

On ističe da probleme mogu stvori nove padavine koje su najavljene tokom dana, što bi uslovilo porast reke Lim i moguća nova izlivanja.

- Od trenutka kada nam jave da u slivu Lima kod Vijelog Polja počinje novi talas imaćemo dovoljno vremena da se pripremimo i preduzmemo korake kako bi spremno dočekali i odbranili našu opštinu. Situacija je sada pod kontrolom i nadamo se da su ružne slike ostale iza nas - zaključio je on.

Poplave su prethodnih dana pogodile i Novi Pazar i Tutin.

 

Bonus video

Rina

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA/24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike