Alarmantno u Prijepolju: Izlila se reka Lim na više lokacija, građani zabrinuti (FOTO)

20.11.2022

23:59

0

Vodostaj Lima i dalje raste, a dodatno zabrinjava kiša koja od ponovo pada u Prijepolju, ali i na severu Crne Gore

Alarmantno u Prijepolju: Izlila se reka Lim na više lokacija, građani zabrinuti (FOTO)
Izlila se reka Lim - Copyright RINA

Usled obilnih padavina došlo je do izlivanja reke Lim na tri lokacije u Prijepolju.

U Brodarevu su poplavljeni sportski tereni, a vodena stihija preti da ugrozi i Vatrogasni dom, u Ivanju se voda izlila na lokalni put koji prolazi uz obalu, dok je u Zalugu poplavljeno poljoprivredno zemljište. Zbog veoma nepovoljne trenutne stuacije hitno je zasedao Štab za vanredne situacije.

RINA
 

- Večeras smo na sednici štaba doneli odluku da se zabrani prelaz preko visećeg mosta dok se vodostaj Lima ne vrati u dozvoljene granice. Zabranili smo pristup sportskim terenima ORSI. Zabranjen je prolaz lokalnim putem uz obalu reke Lim u MZ Ivanje, a pratiće se vodostaj Lima na magistralom putu u mestu Strugovi. U Šarampovu će biti nastavljeno postavljanje zapreka a u Brodarevu će se pratiti situacija u okolini Vatrogasnog doma, rekao je za RINU predsednik opštine Vladimir Babić nakon sednice Štaba za vanredne situacije.

RINA
 

On je dodao da vodostaj reke Lim raste iz časa u čas, a ono što dodatno zabrinjava jeste kiša koja od večeras ponovo pada u Prijepolju, ali i u opštinama severa Crne Gore, odakle stiže velika količina vode.

Bonus video:

Rina

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike