"Uvek u službi građana": Ministar Vučević objavio fotografije vojnika koji pomažu narodu da se izbori sa poplavama (FOTO)

21.11.2022

18:19

0

Autor: 24sedam

On je na svom Instagram profilu poslao snažnu poruku stanovnicima Srbije

"Uvek u službi građana": Ministar Vučević objavio fotografije vojnika koji pomažu narodu da se izbori sa poplavama (FOTO)
Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic_odbrana

Nakon što je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao naredbu da se Vojska Srbije uključi u odbrani od nabujalih reka u zapadnoj Srbiji,  a ministar odbrane i potpredsednik Vlade Miloš Vučević sinoć je obišao poplavljena područja.

Ministarstvo odbrane Srbije
 

On je na svom Instagram profilu poslao snažnu poruku stanovnicima Srbije i poplavljenih područja i objavio slike vojnika koji pomažu.

-Vojska Srbije je, po naredbi vrhovnog komandanta i predsednika Republike Aleksandra Vučića, među prvima pružila pomoć ugroženom stanovništvu u odbrani od poplava izazvanih obilnim padavinama i izlivanjem reka u Raškom okrugu. Nakon jučerašnjeg angažovanja na zaštiti rečnog bedema od izlivanja reke Jošanice u Novom Pazaru, pripadnici Vojske Srbije danas su angažovani na ojačavanju nasipa na obali Ibra u Raški, kao i na snabdevanju stanovništva pijaćom vodom u pojedinim delovima Novog Pazara- stoji na Instagramu ministra.

Ministarstvo odbrane Srbije
 

On je istakao i da se snage Vojske Srbije u ugroženim područjima nalaze se u pripravnosti i, u slučaju potrebe i na zahtev lokalnih štabova za vanredne situacije, spremne su da u najkraćem periodu reaguju i pomognu građanima u odbrani od poplava angažovanjem ljudstva i mehanizacije i dodao:

-Pripadnici Vojske Srbije i na ovaj način pokazuju da su uvek u službi građana, ne samo kada je reč o odbrani zemlje, već i kada treba pomoći najugroženijima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike