Miloš Vučević se hitno uputio u Novi Pazar! Podivljale reke Jošanica, Raška...

20.11.2022

13:21

0

Autor: J. S. J.

Predsednik Vučić je rekao da će država da uradi sve kako bi građani Novog Pazara i Tutina i njihova imovina bili zaštićeni

Miloš Vučević se hitno uputio u Novi Pazar! Podivljale reke Jošanica, Raška...
Ministar odbrane Miloš Vučević - Copyright Tanjug/ Ministarstvo Odbrane i Vojske Srbije

Ministar odbrane Miloš Vučević hitno se uputio u Novi Pazar gde će se na licu mesta upoznati sa razmerama poplava koje su zahvatile ovaj i tutinski kraj.

Prethodno je predsednik Republike i Vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić izdao naređenje da pripadnici Vojske pomognu građanima na terenu.

Predsednik Vučić je rekao da će država da uradi sve kako bi građani Novog Pazara i Tutina i njihova imovina bili zaštićeni, kao i da će pomoći u otklanjanju posledica vremenske nepogode.

 

Uvedena vanredna odbrana od poplava u Novom Pazaru

Zbog obilne kiše koja bez prestanka pada u Novom Pazaru, drastično je porastao vodostaj Raške, Jošanice i Trnavice. U tom gradu uvedena je vanredna odbrana od poplava, reke se još nisu izlile i prati se situacija.

Mehanizacija javnih preduzeća je na terenu, a hitnu sednicu održaće i Štab za vanredne situacije.

Javna preduzeća iz Kraljeva i Čacka dopremiće Novom Pazaru oko 8.000 džakova sa peskom, a JVP Srbijavode uputiće i mehanizaciju u taj grad ako bude potrebe. Tanjugu je u MUP-u rečeno da je policija u Novom Pazaru intervenisala na jednom crpljenju vode iz podrumskih prostorija, a da je u Tutinu jedno vozilo izvučeno iz bujice.

I kod Prijepolja preti izlivanje Lima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike