Sead iz Prijepolja jedva spasio porodicu i psa od nabujalog Lima: Oka nismo sklopili, gledali smo kako reka sve više nadolazi (FOTO)

21.11.2022

11:01

0

Pričinjena je ogromna materijalna šteta, ali kako kaže ovaj Prijepoljac, najvažnije je da su svi iz ove stihije izvukli žive glave

Sead iz Prijepolja jedva spasio porodicu i psa od nabujalog Lima: Oka nismo sklopili, gledali smo kako reka sve više nadolazi (FOTO)
Copyright RINA

Veoma teška noć je iza petočlane porodice Gojak koja živi na obali reke Lim u naselju Zalug u Prijepolju. Nalet vodene bujice nisu smeli da čekaju u kući, pa su morali da napuste svoj dom. To se pokazalo kao spasonosna odluka, jer je voda poplavila njihove dve porodične kuće i pomoćne objekte.

- Iza nas je besana noć, oka nismo sklopili. Videli smo kako Lim sve više nadolazi, morali smo da pobegnemo na sigurno. Uspeli smo da sačuvamo naše živote, i psa. Sve ostalo što smo godinama sticali, ostalo je pod vodom. Bujica je stvorila dve matice, neverovatno brzo je tekla i nije moglo ništa da se spase, rekao je za RINU Sead Gojak.

 

Pričinjena je ogromna materijalna šteta, ali kako kaže ovaj Prijepoljac, najvažnije je da su svi iz ove stihije izvukli žive glave. Nakon burne noći, do još jedne dramatične situacije došlo je jutros.

- Moj stric koji ima 77 godina ostao je zaglavljen sa traktorom u nabujaloj reci. Voda je dostizila visinu od dva metra. Na licu mesta brzo su se našli spaioci koji su ga izvukli čamcima iz vode i poslat je u Hitnu pomoć, nadam se da je dobro. Matarijalni gubici će se nekako nadoknaditi, bitno je da nema ljudskih žrtava, izjavio je Sead.

Ovo, međutim, nije prvi put da je porodica Gojak u opasnosti zbog izlivanja reke Lim. Od 2010. godine njihovo domaćinstvo se do sada našlo čak sedam puta na udaru bujičnih poplava.

Usled obilnih padavina vodostaj reke Lim, kao i reke Jošanice kod Novog Pazara, je znatno porastao pa su pojedina naselja poplavljena. Od jutros je situacija malo stabilnija, a prestanak padavina se očekuje u četvrtak.

 

Bonus video

Rina

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike