Novembar po merilima pravih degustatora: Futoška "Kupusijada" predstavila privredne potencijale i tradicionalne običaje (FOTO)

05.11.2022

14:34

0

Akcenat gastronomskog dela manifestacije je na pripremanju jela od futoškog kupusa, uz bogat kulturno-zabavni i edukativni program

Novembar po merilima pravih degustatora: Futoška "Kupusijada" predstavila privredne potencijale i tradicionalne običaje (FOTO)
Copyright FOTO TANJUG/ GRAD NOVI SAD KABINET GRADONACELNIKA

U Futogu je po 23. put održana tradicionalna „Kupusijada“, a ovu čuvenu etno-manifestaciju na kojoj je u centru pažnje ovdašnji brend futoški kupus, otvorio je gradonačelnik Novog Sada Milan Ðurić, saopšteno je iz uprave Grada Novog Sada.


- Uvek nam je drago da dođemo na futošku Kupusijadu, jer je to naš ponos, brend Futoga, Novog Sada i države Srbije. Trebalo je mnogo truda, borbe, znanja i ulaganja da se ona stavi na mapu novosadskih manifestacija i da traje 23 godine, istakao je Ðurić.
FOTO TANJUG/ GRAD NOVI SAD KABINET GRADONACELNIKA
 

Dodao je da Kupusijada privlači sve veći broj izlagača i posetilaca i da će Grad Novi Sad nastaviti da podržava ovu manifestaciju i poljoprivrednike koji se bave organskom proizvodnjom i zdravom hranom.

Ova tradicionalna manifestacija predstavlja privredne potencijale Futoga, lokalne običaje i turističku ponudu naselja, a potencira proizvodnju zdrave hrane u zdravoj životnoj sredini.

FOTO TANJUG/ GRAD NOVI SAD KABINET GRADONACELNIKA
 

Akcenat gastronomskog dela manifestacije je na pripremanju jela od futoškog kupusa, uz bogat kulturno-zabavni i edukativni program.


Organizatori Kupusijade su MZ Futog, KC „Mladost“ Futog, Udruženje „Futoški kupus“, Poljoprivredna škola sa Domom učenika i osnovne škole iz Futoga, a pokrovitelj je Grad Novi Sad.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike