Drogirani vozači biće otkrivani i na području Gornjeg Milanovca: Policija dobila uređaj za otkrivanje psihoaktivnih supstanci kod vozača

23.10.2022

10:47

0

"U pitanju je aparat droga test koji policijska stanica u Gornjem Milanovcu do sada nije imala", kaže predsednik opštine

Drogirani vozači biće otkrivani i na području Gornjeg Milanovca: Policija dobila uređaj za otkrivanje psihoaktivnih supstanci kod vozača
Saobraćajna policija: Ilustracija - Copyright Printscreen/MUP

Imajući u vidu saopštenja MUP-a na teritoriji Moravičkog okruga sve je više vozača koji sedaju za volan pod dejstvom psihoktivnih suspstanci. Osim Čačka oni će sada biti detektovani i u Gornjem Milanovcu, jer je Policijska uprava u ovoj opštini dobila uređaj za otkrivanje psihoativnih supstanci kod vozača.

- U pitanju je aparat droga test koji policijska stanica u Gornjem Milanovcu do sada nije imala, a mislim da će pripadnicima policije biti veoma značajan. Nešto što je sigurno najopasnije i što se može kategorisati kao nošenje oružja, jeste nesavesno upravljanje motornim vozilom, da li pod uticajem alkohola ili pod uticajem narkotika, svakako je potencijalna opasnost u saobraćaju, što po sebe, što po druge učesnike - rekao je predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević.

On dodaje da se svake godine radi na pospešivanju bezbednosti u saobrćaju i da su prioritet zone oko škole, kako bi đaci bili potpuno sigurni.

- Svake godine ulažemo u sistem obeležavanja zona oko škola, ove godine imamo i poseban pristup, kada su u pitanju svi učenici na teritoriji opštine Gornji Milanovac, gde ćemo potpuno novom edukacijom pokušati da im približimo šta je to bezbedno, a šta nije u saobraćaju, radili smo i dopler radare sa obe strane na ulascima u grad, mada policija često i samo opominje vozče, bez kažnjavanja da smanje brzinu.

Slaviša Lakićević, načelnik Uprave saobraćajne policije Beograd, istakao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova koje bez saradnje sa lokalnom samoupravom ne bi moglo da funkcioniše.

- Koliko nam je značajan ovaj uređaj drug test 5000 – izneću podatak da ove godine imamo više od 65% povećanja vozača koji voze pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. To govori koliko su donacije Ministarstva pomogle da se iz saobraćaja isključe oni koji neodgovornim ponašanjem ugrožavaju svoje, ali i tuđe živote - naglasio je Lakićević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike