Sve više neženja u srpskim selima: Milutin iz Goračića otkrio zašto nijedna žena nije htela da se uda za njega (FOTO)

11.10.2022

10:43

1

Pored neženja, u selima ima i dosta devojaka koje se nisu udale

Sve više neženja u srpskim selima: Milutin iz Goračića otkrio zašto nijedna žena nije htela da se uda za njega (FOTO)
16654812681562593131milutin-sa-psom-foto-rina - Copyright RINA

Pronaći svoju srodnu dušu i životnog partnera nije lako, ali čini se da je još teže onima koji su odlučili da ostanu živeti u ruralnom području. Samo u tri dragačevska sela ima oko 30 neženja. Milutin Veljović svoju sreću tražio je prvo u rodnom mestu, ali i u drugim selima, na gradske devojke čak nije ni bacao oko, ali sve je bilo uzalud.

- Nije bilo igranke ni veselja koje ja nisam obišao. Raspitivao sam se kod rođaka, išao svuda redom. Želeo sam u kući da imam ženu, prijatelja i saputnika, ali sve one kažu – mi na selo nećemo, imaš kravu i imanje. I tako nijedna nije htela da živi ovde u Goračićima- rekao je za RINU ovaj dragačevski neženja.

RINA
 

Najviše neoženjenih momaka u selima je preko pedeset godina, a iskusne neženje tvrde da je devojkama uvek bio miliji gradski momak.

- Majke ovim našim seoskim devojkama od malena pričaju – nemoj ćero ovde da se udaješ, da te krava mlati repom. Savetuju ih da idu u grad, da rade bilo kakav težak posao i da u gradu nađu muža- rekao je Milutin.

Međutim, ne spori Milutin da na selu mora da se radi, ali opet si sam svoj gazda i ne zavisiš od drugih ljidi, niti čekaš platu od prvog do prvog.

RINA
 

- Da se ne lažemo, žena mora da uđe u štalu. Mora da radi oko stoke i oko njive. Posla ima za sve, ali to se deli na dvoje, ja sam tu da pomognem i odmenim kad god mogu, jer u kući je bitna sloga- izjavio je Milutin i dodaje da ga ja samački život naučio svim poslovima.

- Znam da kuvam, da mesim i ispečem hleb, napravim sir i kajmak. Moja žena samo bi bila tu da malo pomogne, nikako da sve sama radi- priča ovaj domaćin kog bi svaka žena poželela.

Iako devojke u širokom luku izbegavaju da se udaju na selo i tu su se malo pravila promenila, a Milutin kaže da se u domaćinstvima danas više pitaju snajke nego majke.

RINA
 

- Roditelji se ne mešaju, ako snajka sa svekrom i svekrvom ne može fino da se slaže odmah se razdavajaju, žive pod posebnim krovom i oni dolaze kao gosti na kafu, ništa više- rekao je Milutin.

Pored neženja, u selima ima i dosta devojaka koje se nisu udale, pa izgleda da su se na uskim dragačevskim stazama ipak mnogi zaobišli.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike