Sve što su sticali decenijama, nestalo je u tren oka: "Grom je gađao niskonaponsku mrežu..." (FOTO)

02.10.2022

11:20

0

Oni su strahovali samo za jedno, da se ogroman plamen ne preseli na njihovu kuću. Kako se ova porodica bavi poljoprivredom, u magacinu je bila smeštena sva poljoprivredna mehanizacija koja je izgorela u potpunosti, a Čvorovići ostali bez alata za rad na selu

Sve što su sticali decenijama, nestalo je u tren oka: "Grom je gađao niskonaponsku mrežu..." (FOTO)
1664707369_lucani-porodica-cvorovic-zgariste-fotorina3 - Copyright RINA

Sve ono što je mukom decenijama unazad sticala porodica Čvorović nestalo je za samo nekoliko minuta. Objekat je izgoreo do temelja, sva poljoprivredna mehanizacija se pretvorila u pepeo, a rane koje je vatrena stihija ostavila ovim vrednim Dragačevcima još uvek se zaceljuju.

- Grom je gađao niskonaponsku mrežu, i to je dovelo do pojačanog napona i pražnjenja na sistemu, do varničenja a samim tim i do izbijanja požara. Sagoreli su nam osigurači koji su bili glavni na kući, to se kasnije prenelo na objekat koji je izgoreo. Magacin je bio zatvoren i niko nije video da vatra tinja u njemu, to je trajalo nekih sat, dva vremena dok nije izbio ogroman plamen od koga nije bilo spasa - kazao je za RINU Nikola Čvorović.

Oni su strahovali samo za jedno, da se ogroman plamen ne preseli na njihovu kuću. Kako se ova porodica bavi poljoprivredom, u magacinu je bila smeštena sva poljoprivredna mehanizacija koja je izgorela u potpunosti, a Čvorovići ostali bez alata za rad na selu.

- Progutalo je sve, od balirke za seno, frezera, kultivatora, rotacione kose, putnički auto kao i hranu za stoku koju smo preko cele godine spremali da možemo preživeti zimu. Samo 6000 gajbica koje su bile spremne za berbu jabuka plamen je progutao, a svaka gajbica košta po evro ipo, šteta po naše domaćinstvo je nenadoknadiva - dodaje on.

Komšije nisu štedeli reči hvale za ovu časnu dragačevsku porodicu i složni su u jednoj stvari da su sve stekli poštenim radim.

BONUS VIDEO:

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike