Jedan grad u Srbiji očekuje rekonstrukcija svih parkova koji se nalaze u njemu!

18.09.2022

15:45

0

Osim rekonstrukcije, najavljeni su noviteti u pogledu bezbednosti

Jedan grad u Srbiji očekuje rekonstrukcija svih parkova koji se nalaze u njemu!
Maksima gorkog niš - Copyright Foto: Google maps

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ponovila je da Grad intenzivno radi na tome da sve pakove rekonstruiše, ali i da obezbedi čuvare tih parkova. U skladu s tim rekonstruisana je i fontana u parku „Čair“ koja je ukras dečjeg amfiteatra.

- Želimo da imamo lepe gradske oaze za naše najmlađe, a i one najstarije. Koliko će ova fontana biti očuvana zavisi od nas samih. Ono što je neophodno parku Čair je čuvar i video-nadzor. Nažalost, takvo je vreme da sve ono što imamo moramo i na taj način da zaštitimo - rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i dodala:

- Svedoci smo da park ispred Gradske kuće može da se održava, i da je i te kako lep kada ga čuvamo i negujemo, park kod suda, takođe, uveliko se rekonstruiše park kod Pravnog fakulteta, a sledeći je na Bulevaru Nemanjića.

Izvršena je zamena iskidane i polomljene rasvete, i radi se na osvetljavanju delova Čaira koji su do sada bili u mraku.

Čair se rekonstruiše po fazama, veliki je park, ogromna površina je u pitanju. Više od 30 godina nismo gradili parkove.“, kazala je Sotirovski.

Ona je najavila da će uskoro biti raspisan poziv za skupštine stanara za uređenje međublokovskog prostora, za saniranje krovova i sređivanje ulaza i sportskih terena, ali da će biti i nove sadnje trave i drveća sredinom oktobra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jugmedia

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike