Samo najhrabriji spustiće se kanjonom ove dve reke: Cela bivša Jugoslavija stiže na jedinstveno takmičenje - rafting Đetinjom

18.09.2022

14:44

0

Prema očekivanjima učešće će uzeti oko stotinu takmičara iz Italije, Hrvatske, Bugarske, Crne Gore, Srbije

Samo najhrabriji spustiće se kanjonom ove dve reke: Cela bivša Jugoslavija stiže na jedinstveno takmičenje - rafting Đetinjom
1663509208369926_1598868807bosna-rafting-kanjog-tare-fotorina4_f - Copyright RINA

U organizaciji Rafting saveza Srbije, pod pokroviteljstvom Grada Užica 14. 15. i 16. oktobra u Užicu će biti održan Euro kup i Državno prvenstvo u raftingu.

U toku su pripreme za organizaciju takmičenja, čiji je cilj razvijanje sportskog i turističkog raftinga, navodi se na sajtu grada Užica.

- Reka Đetinja poseduje izuzetne potencijale za sportski i turistički rafting, pa otuda i ideja da Užice bude domaćin ovih važnih takmičenja koje organizuje Rafting savez Srbije - kazali su na prvom sastanku Radnog tima za organizaciju Euro kupa i Državnog prvenstva.

Kako su prijave u toku još uvek nije poznat tačan broj učesnika, ali prema očekivanjima učešće će uzeti oko stotinu takmičara iz Italije, Hrvatske, Bugarske, Crne Gore, Srbije.

Planirano je da se takmičenja održe u dve discipline, spust na potezu od Gradske plaže do Ade i slalom na potezu između Male brane i Gradske plaže.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike