Problem koji je mučio najposećeniju banju u Srbiji odlazi u zaborav!

14.09.2022

13:16

0

Novi parking u centru Atomske Banje prostire se na oko 1000 metara kvadratnih sa 38 parking mesta

Problem koji je mučio najposećeniju banju u Srbiji odlazi u zaborav!
16631464801589873734banja-gornja-trepcafotorina-830x0 - Copyright RINA

Atomska banja u Gornjoj Trepči pored Čačka jedna je od najposećenijih lokacija u Srbiji, a upravo u podnožje Vujna na lečenje dolaze posetici iz čitavog sveta. U ovu banju uloženo je 11 miliona evra stranog kapitala, a lokalna samouprava rešava decenijske probleme nedostajuće infrastrukture koji se odnosi pre svega na gradnju fekalne kanalizacije i parking prostora.

- Oni koji dolaze u banju prevashodno zbog lečenja, imaju potrebu za korišćenjem kolica za osobe sa invaliditetom i drugih pomagala, a s obzirom da banja u geografskom smislu nema velike mogućnosti za širenjem, na nama je da prilagodimo i stvorimo dobre uslove za ljude koji se ovde leče, najviše od multiple skleroze - rekao je MilunTodorović, gradonačelnik Čačka.

On je istakao da je jedan od urađenih projekata novi parking u centru Atomske Banje na oko 1000 metara kvadratnih sa 38 parking mesta.

- Vrednost radova je sedam miliona dinara, sredstva su opredeljena iz republičkog budžeta na zahtev grada Čačka. Parking će mnogo značiti korisnicimja koji dolaze na jednodnevne terapije, s obzirom da oni gosti koji su smešteni u stacionaru ili hotelu imaju obezbeđena parking mesta - rekao je Todorović.

On je naglasio da je pre nekoliko dana potpisao ugovor sa projektantom i za kanalizaciju i za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

- Iz budžeta grada Čačka opredeljeno je nešto manje od 40 miliona dinara za te namene, krećemo u javnu nabavku i za sedam meseci trebalo bi da to bude završeno. Ubrzo će početi radovi na saobraćajnici u dužini od 600 metara za Vasoviće, a u planu je i put za Livadice. Nakon rešavanja imovinsko – pravnih odnosa gradiće se i otvoren bazen - kazao je Todorović.

Gradonačelnik je istakao da je iz budžeta grada Čačaka izdvojeno oko 1,2 milona za gradnju dečijeg igrališta, za teretanu na otvorenom opredeljeno je prošle godine milion dinara a u protekle četiri godine u asvaltiranje saobraćajnica u ovoj mesnoj zajednici uloženo je oko 35 miliona dinara, ne računajući glavnu saobraćajnicu u koju je Ministarstvo turizma uložilo 27 miliona, dok je grad Čačak za tu namenu opredelio osam miliona dinara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike