Njena muzika oduševila je mase na instagramu: Kad Tijana svira i hit leta "Vasko žabata" zvuči sofisticirano (FOTO)

12.09.2022

20:18

0

Dok u današnje vreme svi barataju gitarom, klavirom i ostalim instrumentima, Tijana se uvek trudila da bude jedinstvena i u tome uspela

Njena muzika oduševila je mase na instagramu: Kad Tijana svira i hit leta "Vasko žabata" zvuči sofisticirano (FOTO)
1662983957_cacak-zaljubila-se-u-flautu-na-prvi-pogled-fotorina1 - Copyright RINA

Letnja senzacija, hit "Vasko žabata" dobio je mnoge verzije, ali mlada flautistkinja dala je ovoj veseloj pesmi posebnu, sofisticiranu notu. Tijana Bojović iz Trstenika u narodnoj nošnji odsvirala je taktove ove sad već čuvene pesme i oduševila mase. Međutim, iza ove talentovane devojke je još mnogo na maestralan način odsviranih pesama, ali i mnogo godina muzičkog obrazovanja. Završila je Filološko - umetnički fakultet, odsek za muzičku umetnost, pa zato njeno sviranje flaute i zvuči tako savršeno.

- Iako sam u prvoj godini upisala klavir, kada sam čula zvuke flaute odmah sam se zaljubila i poželela da je sviram. Odluka da počnem da sviram flautu potekla je neočekivano, kada sam shvatila da svoje emocije i ljubav mogu da ispoljim preko nje, nego što sam mogla da to učinim kroz klavir, to je mene predodredilo da se školujem u tom pravcu. Ona ima dva lica, sa jedne strane oštar zvuk, i te kako može biti senzibilna i očaravajućih zvukova. Osećala sam da je flauta oduvek bila u mojoj blizini u životu - rekla je za RINU Tijana.

Brojni izostanci u osnovnoj ali kasnije u srednjoj bili su joj prepreka da se potpuno posveti svojoj najvećoj ljubavi, ali predanim radom i trudom došla je do zacrtanog cilja. Dok u današnje vreme svi barataju gitarom, klavirom i ostalim instrumentima, Tijana se uvek trudila da bude jedinstvena i u tome uspela.

- Otvorila sam nalog na instagramu "tijanaflute" i počela da kačim snimke sa flautom što je kod mnogih izazvalo pravo oduševljenje, zbog čega sam ja znala da činim jednu dobru i lepu stvar. Nakon što sam odsvirala mnoge numere, hitove koje svi dobro znamo, to je probudilo i druge ljubitelje raznih instrumenata da učine isto. Traže mi note po kojima bi svirali, na šta se ja obradujem pogotovu što mi uzvrate porukom "ti si ponovo probudila u nama ljubav prema muzici - rekla je ova mlada umetnica.

Od samog početka, od kada svira flautu njena želja je bila da svira u nekom velikom orkestru, međutim put ju je odveo u prosvetu.

- Dok sam se školovala a kasnije i kao radnik, shvatila sam koliko je muzičko obrazovanje važno i kroz to vreme naučila sam mnogo stvari koje do tada nisam znala. Pored toga što sam ja nastupala na brojnim koncertima, posebno se ponosim uspehom u Italiji gde je jedna moja učenica osvojila prvo mesto svirajući flautu - iskrena je Tijana.

Kroz sve te godine postojalo je dosta odricanja, finansijskih izazova ali za bavljenje muzikom oduvek je imala podršku najbližih, svoje porodice.

- Iako je na prvog godini upisala klavir, jednog dana je došla i rekla želim da sviram i flautu, na šta sam ja bio u čudu. Rekla mi je da joj se svideo zvuk instrumenata, čarobno zvuči na šta mi nismo želeli da joj stajemo na put - istakao je njen otac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike