Kataklizma u zapadnoj Srbiji - izlili se bujični potoci, nevreme iza sebe ostavilo pustoš! Proglašena vanredna situacija u ivanjičkim selima

02.09.2022

07:20

0

Silovito nevreme pogodilo i je ivanjičku opštinu i nekoliko sela odsečeno je od ostatka sveta

Kataklizma u zapadnoj Srbiji - izlili se bujični potoci, nevreme iza sebe ostavilo pustoš! Proglašena vanredna situacija u ivanjičkim selima
16620999401662054357_ivanjica-nevreme-pogodilo-selo-brusnik-fotorina5 - Copyright RINA

Najavljeno nevreme protutnjalo je zapadnom Srbijom i iza sebe ostavilo pustoš. Kiša koja je neprekidno padala više od šest sati ponovo je dovela do izlivanja Bresničke reke u selu Katrga kod Čačka. 

Ovog jutra osvanule su slike poplavljenih livada, puteva i fudbalskog terena.

RINA
 

- Voda i dalje nadolazi ali za sada nije alarmantno. Kiša od sinoć ne prestaje, a voda je dospela u podrumske prostorije, jednog objekta, putevi su presečeni pa smo prinuđeni da se kroz selo krećem i idemo na posao samo terenskim vozilima - rekao je za RINU, Miloš Čekanović stanovnik Katrge.

Silovito nevreme pogodilo i je ivanjičku opštinu i nekoliko sela odsečeno je od ostatka sveta, zbog čega je uvedena vanredna situacija na delu ivanjičke teritorije, u selima Devići, Pridvorica, Ostatija i Srednja Reka i Brusnik.

RINA
 

- Pre samo dva dana imali smo istu situaciju. Obilne padavine uništile su gotovo 100 odsto puteva podno Golije i napravljena je šteta preko 50 miliona dinara. Ovo danas nas je dotuklo, meštanima pogođenih sela je izuzuzetno teško. Mi činimo sve što je u našoj moći da im pomognemo, ali ovaj put smo nemoćni bez pomoći viših nacionalnih institucija. Najteža situacija je u selu Brusnik - istukao je Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike