Ovako se voli svoj grad! Lokalni privrednici donirali dva savremena aparata za odeljenje očne čačanske bolnice! (FOTO)

17.08.2022

20:42

0

Načelnica očnog odeljenja OBČ dr Slađana Ranitović uputila je zahvalnost privrednicima

Ovako se voli svoj grad! Lokalni privrednici donirali dva savremena aparata za odeljenje očne čačanske bolnice! (FOTO)
1660760437Sequence 08_1 - Copyright RINA

Odlične vesti stižu za sve građane Moravičkog okruga, jer je na očno odeljenje Opšte bolnice u Čačku zahvaljujući savesnim lokalnim privrednicima stigla preko potrebna donacija u vidi savremenih aparata - vredna 17.000 evra.

Dva izuzetno važna aparata koja se koriste u specifičnoj dijagnostici i laserskom lečenju očnih oboljenja bolnici su, u godini kada obeležavaju tri decenije postojanja, donirale čačanske društveno odgovorne kompanije "Slovas" i "Cemprom".

Načelnica očnog odeljenja OBČ dr Slađana Ranitović uputila je zahvalnost privrednicima ali i, kako je izjavila, posebno rukovodstvu OBČ na čelu sa direktorom Prim. dr Dejanom Dabićem koji je prepoznao potrebe ovog odeljenja i svojim angažovanjme uticao da dobiju vrednu donaciju.

RINA
 

- Radi se o dva aparata koja su već postavljena u očnoj ambulanti. Oni će se svakodnevno koristiti i zamenili su naše stare, amortizovane i dotrajale aparate - rekla je dr Ranitović i navela da se u očnoj ambulanti OBČ dnevno pregleda oko sto pacijenata iz čitavog Moravičkog okruga.

Prema njenim rečima, praktično svaki pacijent koji uđe u ovu ambulantu biće pregledan na jednom ili na oba nova aparata.

- Ove vredne donacije uticaće na poboljšanje kvaliteta i efikasnost našeg rada, a sve u cilju zdravijih, srećnijih i zadovoljnijih pacijenata - dodala je Dr Ranitović.

RINA
Načelnica očnog odeljenja OBČ dr Slađana Ranitović

Objasnila je da kompjuterizovani auto-keratometar, osim ostalog, meri dioptriju u velikom opsegu od minus 25 do plus 22 i značajan je za tačan proračun sočiva koje se ugrađuje u oko prilikom operacije katarakte.

Drugi aparat, biomikroskop novije generacije koristi se pri merenju očnog pritiska i karakterističan je po tome što omogućava uvećanje i do 40 puta.

Prilikom današnjeg obilaska očne ambulante, predstavnici "Slovasa" i "Cemproma" pozvali su ostale privrednike da slede njihov primer i doprinesu nivou opremljenosti Opšte bolnice u Čačku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike