Odlična vest za sve turiste koji se upute na vrh Kablara: Počinje rekonstrukcija puta koji vodi do jednog od najlepših vidikovaca u Srbiji

12.08.2022

10:16

0

Radovi na rekonstrukciji ovog putnog pravca kreću od 15. avgusta

Odlična vest za sve turiste koji se upute na vrh Kablara: Počinje rekonstrukcija puta koji vodi do jednog od najlepših vidikovaca u Srbiji
16602951651612351227cacak-vidikovac-kablar-fotorina5 - Copyright RINA

Jedan od najlepših vidikovaca u Srbiji smestio se na vrhu planine Kablar pored Čačka sa kog pogled puca na veličanstvene meandre Zapadne Morave. Problem vezan za ovaj lokalitet bila je putna infrastruktura koja je decenijama u lošem stanju. Sledeće letnje sezone će svi posetioci moći lakše da dođu do ovog dragulja prirode jer se počinje sa rekonstrukcijom opštinskog puta Vrnačani - Kablar.

- Radovi na rekonstrukciji ovog putnog pravca kreću od 15. avgusta i trajaće do 30. novembra 2022. godine - saopšteno je iz JP Gradac Čačak.

Kako se dodaje, radove će izvoditi firma Štrabag, ogranak Putevi Čačak.

- U toku izvođenja radova opštinski put biće zatvoren za saobraćaj. Radovi će biti označeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom. Molimo učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju - saopšteno je.

Osim za turiste koji prolaze kroz Ovačrsko-kablarsku klisuru, rekosntrukcija ovog opštinskog puta je od velikog značaja i za meštane koji žive u selu Vrnčani.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike