Nema jačeg od Nikole, snaga i veština su njegovi aduti: Mladić iz Mačve je harambaša ovogodišnjeg Sabora trubača u Guči (FOTO)

06.08.2022

17:54

0

Punih šest decenija saboraši se nadmeću za titulu najjačeg i to je takmičenje koje privlači veliku pažnju posetilaca

Nema jačeg od Nikole, snaga i veština su njegovi aduti: Mladić iz Mačve je harambaša ovogodišnjeg Sabora trubača u Guči (FOTO)
1659795925MIFA5242 (1) - Copyright RINA

Tradicionalne momačke veštine deo su programskog sadržaja Sabora trubača u Guči od njegovih početaka, pa sve do danas.

Punih šest decenija saboraši se nadmeću za titulu najjačeg i to je takmičenje koje privlači veliku pažnju posetilaca. Ove godine za najsnažnijeg je proglašen Nikola Ostojić iz Salaša Crnobarskog.

- Konkurencija je bila izuzetno jaka, ali biti harambaša u Guči velika je čast. Potrebna je snaga za ovu titulu, ali i veština i znanje, rekao je Nikola.

Narodni višeboj zauzima značajno mesto na Saboru trubača u Guči, to je još jedan od načina da se očuva tradicija i stari narodni običaji. Takmičari su se nadmetali u pet discilina.

RINA
 

 

- Osim što je proglašen za harambašu Nikola je bio njabolji u još dve discioline, skok u dalj iz mesta i u skok uvis iz mesta. Dragorad Mašić iz Dublja bio je najbolji u bacanju kamena sa ramena, a u rvanju i gađanju kroz prsten najbolji je bio Jovan Predić iz Banjaluke, ističu iz Kulturnog centra u Guči.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike