Muzički događaj: Deset omladinskih orkestara odmeriće snage na najvećoj svetskoj smotri limenih instrumenata!

25.07.2022

19:58

0

Prvog saborskog dana, u petak, 5. avgusta, na pozornici Kulturnog centra sa početkom u 18 sati, na trubački megdan izaći će 10 omladinskih orkestara

Muzički događaj: Deset omladinskih orkestara odmeriće snage na najvećoj svetskoj smotri limenih instrumenata!
16587583511628937147Guča-sabor-trubaca-defile-fotorina7 - Copyright RINA

Truba je već dugo ukorenjena u srpsku tradicuju, jer nema tog veselja koje ne upotpune zvuci upravo tog limenog instrumenta. Da za njenu budućnost nema bojazni najbolje pokazuje veliki broj mladih koji se odlučuje da je svira. Na najvećoj smotri trubača u Srbiji, Saboru u Guči, i ove godine svoje umeće prikazaće najbolji juniori.

- Oni su budućnost dragačevskog sabora trubača i svi do jednog sanjaju da se upišu u bogatu saborsku istoriju, i osvoje najprestižnije nagrade. Dok ne steknu pravo na takmičenje u seniorskoj kategoriji, svoje umeće i želju za napredovanjem pokazuju u okviru Takmičenja omladinskih trubačkih orekstara Srbije - kažu iz TO Dragačevo.

RINA
 

Prvog saborskog dana, u petak, 5. avgusta, na pozornici Kulturnog centra sa početkom u 18 sati, na trubački megdan izaći će 10 omladinskih orkestara.

Zapadnu Srbiju predstaviće nekoliko orkestara, Ognjena Vasiljevića iz Požege, rubački orkestar “Dragačevski podmladak“ - Guča, trubački orkestar braće Ilić - Čestobrodica.

Ni ostali delovi naše zamlje neće biti bez predstavnika jer će se na pozornici naći trubački orkestar Davida Antića iz Vlasotinca, orkestar Darka Ivanovića - Vladičin Han, orkestar Aleksandra Ilića - Stubal, trubački orkestar Manuela Ametovića - Aleksinac.

Najviše omladinskih orekstara dolazi iz Zagužanja: Mlađana Krstića, Save Trajkovića i trubački orkestar Danijela Dejkovića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike