Bukti požar u Kaću: Gori suva trava, vatrena stihija zahvatila i deponiju - gust dim se širi naseljem (VIDEO)

13.07.2022

15:41

0

Na terenu je veliki broj vatrogasnih ekipa

Bukti požar u Kaću: Gori suva trava, vatrena stihija zahvatila i deponiju - gust dim se širi naseljem (VIDEO)
Požar kać - Copyright Prinstcreen/Instagram/192_rs

U požaru koji bukti u Kaću, a koji je izbio u ranim popodnevnim časovima u blizini ciglane, zahvaćena je velika površina koja se nalazi pod suvom travom.

Veliki problem pravi deponija smeća koja je takođe zahvaćena požarom, pa se iznad Kaća diže gust crni dim koji se vidi iz Novog Sada, Zrenjanina i Žablja.

Na terenu je veliki broj vatrogasnih ekipa iz Novog Sada i Kaća, ali i iz lokalnih DVD-ova.

Izgoreo je veliki deo strnjišta, ali i useva.

Prema rečima meštana, ovaj problem se ponavlja godinama zato što vlasnik ciglane pali suvu travu, pa su požari u ovo doba česti, samo što su nekada manjeg, nekada većeg intenziteta.

- Danas u selu nije moglo da se diše, deca nisu mogla da se igraju, a u jednom momentu čitav deo sela bio je pod dimom, moj unuk ima astmu i ovo je jako veliki problem, pa bih zamolila nadležne da reaguju - kaže jedna meštanka.

Drugi meštanin dodaje, da je prava sreća da do sada niko nije stradao tokom ovih požara. U selu se i dalje oseća miris paljevine, a jak vetar promenjivog pravca odmaže vatrogascima, jer se vatra lakše širi i zahvata suvu travu.

U Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kać saznali smo da je njihova ekipa na terenu sa četiri vatrogasca, a da je novosadska brigada prva stigla na lice mesta i počela gašenje. Dodatna pomoć stigla je iz dobrovoljnih društava iz Petrovaradina, Budisave i Kaća. U Kaćkom DVD-u za sada nemaju informaciju kolika je površina zahvaćena.

Kroz ulice mesta i putem prema Žablju povremeno prolaze vatrogasna vozila koja odlaze na lice mesta ili idu da se dopune i da se vrate nazad.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike