Drinska regata zakazana za jul: Rekom će zaploviti stotine čamaca - očekuje se najbolja žurka na vodi na čitavom Balkanu

25.06.2022

07:11

0

Prethodnih godina koronavirus je smanjio broj stranih gostiju, ali sada se sve vraća u normalu i već je zabeležena velika zainteresovanost posetilaca iz inostranstva

Drinska regata zakazana za jul: Rekom će zaploviti stotine čamaca - očekuje se najbolja žurka na vodi na čitavom Balkanu
RINA

Poznat je datum održavanja najveće manifestacije i najbolje žurke na vodi u regionu - Drinske regate, koja je ove godine zakazana za period od 20. do 24 jula, kada će zelenom rekom zaploviti na stotine čamaca iz čitavog sveta.

Prethodnih godina koronavirus je smanjio broj stranih gostiju, ali sada se sve vraća u normalu i već je zabeležena velika zainteresovanost posetilaca iz inostranstva.

- Drinska regata je najstarija manifestacija na reci Drini koja se više od četvrt veka organizuje u Bajinoj Bašti, stoga je već jedan svojevrsni brend po kome je naša opština postala prepoznatljiva van granica Srbije. Već imamo dosta upita, svi oni koji jednom dođu na regatu uvek se vraćaju i narednih godina. Na tu činjenicu smo najviše ponosni - rekao je za RINU Siniša Spasojević zamenik direktora TO "Tara - Drina".

RINA
 

Koncerti na izletištu Rača

Osim jedinstvenog karnevala na vodi kao i svake godine posetioci će moći da uživaju u velikom broju zanimljivih sadržaja, izložbama i koncertima velikih zvezda.Već od srede 20. jula od ranih jutarnjih časova veliki broj učesnika Sajma suvenira, meda, rakije i domaćih proizvoda izložiće svoje proizvode na glavnom šetalištu gradića u Podrinju.

U narednim danima manifestacije očekuje biće organizovano tradicionalno takmičenje u pripremanju riblje čorbe pored reke vrelo u Perućcu kao i program za najmlađe koji se održava na gradskom trgu sve dane trajanja manifestacije.

U večernjim časovima na izletištu Rača očekuju veliki koncerti Ace Lukasa, Željka Vasić, Riblje čorbe i Partibrejkersa.

- Očekuje se da će na manifestaciji učešće uzeti preko 130 000 posetilaca.Osim nezaboravnog splavarenja Drinom, naš glavni adut svakako su izuzetna prirodna bogatstva. Planina Tara, Zaovinsko i jezero Perućac, fantastični vidikovci i bogato kulturno-istorijsko nasleđe samo su neke od top destinacija koje mogu da se obiđu i da se u njima uživa tokom regate - rekao je Spasojević.

Prva Drinska regata je održana jula 1994. godine i od tada se svake treće sedmice u julu odvija ova manifestacija. Održava se u uspomenu na drevne drinske splavare i predstavlja spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima.

Bonus video:
24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA