Prikupljeno 800 kg otpada nakon Drinske regate: Odgovorni posetioci su većinu smeća bacali na predviđena mesta

21.07.2021

16:23 >> 15:45

0

Veoma je važno da građani stvore ekološku svest i kada se zabavljaju na ovakvim manifestacijama

Prikupljeno 800 kg otpada nakon Drinske regate: Odgovorni posetioci su većinu smeća bacali na predviđena mesta
Copyright RINA

Nakon završene Drinske regate, za razliku od nekih prethodnih godina, ovog jula Bajina Bašta nije osvanula pod gomilom smeća. Ljubitelji najveće manifestacije na vodi bili su odgovorni prema životnoj sredini, a kroz akciju “Recikliraj, uživaj, Drinu od otpada sačuvaj” sakupljeno je više od 800 kilograma ambalažnog otpada.

– Ove godine sakupljeno je za reciklažu 230 kg aluminijumskih limenki i 600 kg staklene ambalaže, što je znatno više nego 2019. kada je sakupljeno 170 kg otpada. Posetioci su imali priliku da pravilno odlože ambalažni otpad u reciklažne kutije i kante, postavljenim na ključnim mestima gde se i stvara najveća količina otpada, a posebni timovi su bili zaduženi da animiraju posetioce da svoj otpad ubacuju u mobilne kante u obliku rančeva – rekli su u “Sekopaku”, koji je organizovao akciju.

Pročitajte još

Veoma je važno da građani stvore ekološku svest i kada se zabavljaju na manifestacijama kao što je Drinska regata, jer sa na njima stvara velika količina otpada koja, kada se reciklira, može da dobije novi oblik i svrhu.

– Drago nam je što je veliki broj posetilaca to shvatio i priključio se akciji. Samo udruženi možemo da zaštitimo našu planetu. Značajno je da ukažemo da i na ovako velikim dešavanjima koja okupljaju dosta ljudi, možemo da budemo odgovorni prema životnoj sredini i nama samima – kažu u “Sekopaku”.

Pročitajte još

Nakon drinskog spusta otpad sakupljen na ovaj način poslat je na reciklažu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike