Karneval na srpski način oboriće sve rekorde: Postavljeni čamci na Drini, sve spremno za najmasovniju regatu

16.07.2021

13:18 >> 13:30

0

Gledajući broj prijavljenih učesnika i plovila za spust nadamo se da će brojka iz prethodnih godina biti oborena i da će se na reci naći preko 20.000 ljubi

Karneval na srpski način oboriće sve rekorde: Postavljeni čamci na Drini, sve spremno za najmasovniju regatu
Copyright RINA

Ukoliko imate čamac ili splav, spremni ste da učestvujete u pravom karnevalu na vodi i to na srpski način. U Bajinoj Bašti sve je spremno za Drinsku regatu, a ljubitelji plovidbe najlepšom srpskom rekom već postavljaju svoja plovila kako bi sutra tačno u 11 časova bili spremni, kada se očekuje da zelenom rekom krene kolona duga pet kilometara.

– Ovo je praznik za sve Bajnobaštance, u ovim danima naše mesto oživi i tada se broj stanovnika utrostruči. Dolaze i strani turisti, ali i mnogi iz naše zemlje, pa Bajina Bašta postaje mala za sve one koji žele da uživaju u svim sadržajima Drinske regate. Naša je procena da će za ovih pet dana koliko manifestacija traje proći preko sto hiljada posetilaca. Kruna manifestacije je sam spust najlepšom srpskom rekom Drinom – rekao je Siniša Spasojević, iz TO “Tara-Drina”.

RINA

Završne prirpreme privode se kraju, prvi čamci su već postavljeni i spremni za spust, ali isto tako očekuje se da će na vodi biti oko 1.500 čamaca.

– Gledajući broj prijavljenih učesnika i plovila za spust nadamo se da će brojka iz prethodnih godina biti oborena i da će se na reci naći preko 20.000 ljubitelja splavarenja i nezaboravnog provoda. Mi ćemo i ove godine precizno meriti broj čamaca na spustu sa mosta koji se nalazi između Skelana i Bajine Bašte. Preporuka je da se sa čamcima dođe dan ranije, jer na dan spusta su ogromne gužve i na samoj deonici kojom se dolazi do Perućca – rekao je Spasojević.

Organizatori se nadaju da će manifestacija proteći u najboljem redu i bez incidenata, kao i da će svi oni koji zaplove pridžavati pravila.

Pročitajte još

“Jako nam je bitan bezbedonosni aspekt, imamo dobro iskustvo od prethodnih godina. Povećavamo broj čuvara, redara, spasilaca ali i pripradnika žandarmerije kako bi sve proteklo u najboljem redu. Upoznajemo učesnike svake godine o pravilima plovidbe i ona se dopunjavaju naknadno kako bi izbegli svaki vid incidenta”, zaključio je Siniša.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike