Vremenska apokalipsa u Ivanjici: Jak vetar nosio grane, grad veličine oraha dotukao maline, potop na ulicama

17.06.2022

14:11

0

Ova opština je na korak od uvođenja vanredne situacije

Vremenska apokalipsa u Ivanjici: Jak vetar nosio grane, grad veličine oraha dotukao maline, potop na ulicama
16554724041595850683milovan-markovic-grad-fotorina2-815x458 - Copyright RINA

Snažno olujno nevreme praćeno krupnim gradom ponovo je opustošilo ivanjički kraj.

Cevi u gradskom jezgru nisu mogle da prime ogromnu količinu padavina za kratko vreme i voda se izlila na ulice, na kojima je prema rečima očevidaca pravi potop. Najveća šteta ponovo je pričinjena na putnoj infrastrukturi.

- Ovo nevreme sa sobom nosi veoma teške posledice. Ranije nepogode izazvale su velika oštećenja, ali sada su pojedini putni pravci bukvalno odneti, kao i prilazi kućama. Još uvek nemamo informaciju o broju odsečenih sela i domaćinstava. Sada se razmišlja o uvođenju vanredne situacije - rekao je za RINU Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Velika materijalna šteta ponovo je pričinjena na poljoprivrednim kulturama. Najviše su stradali malinjaci u kojima je berba već počela.

- Crni oblak stigao je iz pravca Arilja i počelo je strašno nevreme. Jak vetar lomio je grane drveća i nosio po putu, a grad veličine oraha obrao je voće pre berača. Čuli smo da su dejstvovali protivgradni strelci, verovatno su tako sprečili još veću štetu i katastrofu - kažu Ivanjičani.

Na teritoriji opštine Arilje nisu zabeležene veće vremenske nepogode, a prema rečima predsednika opštine Predraga Maslara, padala je samo kiša koja nije nanela veću materijalnu štetu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike