Nevreme tutnji ka Srbiji: U Sloveniji grom udarao na sve strane, a u Hrvatskoj oluja rušila stabla (FOTO/VIDEO)

16.06.2022

19:54

0

Autor: 24sedam

Nevreme je pogodilo večeras i Hrvatsku a olujni vetar s grmljavinom i jakom kišu zahvatio je u najvećoj meri karlovačko područje

Nevreme tutnji ka Srbiji: U Sloveniji grom udarao na sve strane, a u Hrvatskoj oluja rušila stabla (FOTO/VIDEO)
francuska - Copyright Profimedia/Adrien Fillon / Hans Lucas

Nevreme je pogodilo večeras i Hrvatsku a olujni vetar s grmljavinom i jakom kišu zahvatio je u najvećoj meri karlovačko područje.

Kako javljaju lokalni mediji, u centru grada stablo se srušilo na automobil, prenosi portal Index.hr.

Na teren su izašli i vatrogasci.

Hladan front sa jakom kišom i vetrom, koji je zahvatio gotovo sve krajeve Slovenije tokom noći, rušio je drveće i krovove, a vatrogasci su morali da ispumpaju vodu iz poplavljenih objekata i gase požar izazvan gromovime.

Slovenačka Uprava za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama, saopštila je da je nevremena bilo širom zemlje, sa izuzetkom Primorske, a zabeleženo je ukupno 135 incidenata, uz intervenciju 66 dobrovoljnih teritorijalnih vatrogasnih društava i tri profesionalne vatrogasne brigade.

Interventne ekipe najviše posla imale su u istočnom delu zemlje, gde su požari od groma oštetili više stambenih i privrednih objekata, prenosi STA.

 

 

Vatrogasci su intervenisali i na živinarskoj farmi u Slovenskoj Bitrici kako bi spasili 3.000 pilića od davljenja.

Voda je poplavila na desetine puteva, a reka Paka izlila se iz korita i srušila most preko lokalnog puta Gornji Dolič-Kozjak.

 

 

 

 

Slovenija je u poslednje vreme doživela mnogo ovakvih kišnih oluja, neke od njih sa jakim gradom, u kojima su uništavani sezonski usevi, kao i zgrade, navodi STA.

Promena stiže i u Srbiju

Kako je danas najavio RHMZ i u Srbiji se večeras na severu očekuje naoblačenje, sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

U Srbiji u subotu promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, a kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se ponegde na jugoistoku zemlje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike