Dramatične slike nakon nevremena stižu iz poplavljenih područja: Meštani sela Semegnjevo odsečeni od sveta (FOTO)

14.06.2022

19:52

0

Ni najstariji ne pamte ovakvu katastrofu

Dramatične slike nakon nevremena stižu iz poplavljenih područja: Meštani sela Semegnjevo odsečeni od sveta (FOTO)
RINA

Dva dana nakon nezapamaćenog nevremena i dalje stižu dramatične slike iz poplavljenih područja. Selo Semegnjevo na Zlatiboru i nekoliko stotina njegovih meštana su potpuno odsečeni od sveta, jer je put koji vodi do njihovih kuća pretrpeo katastrofalna oštećenja i od momenta kad se nevreme silovito sručilo više nije u funkciji.

- Ni najstariji meštani ne pamte da je voda nekad ranije nanela baš ovoliku štetu putnoj infrastrukturi. Više od 700 metara puta je potpuno uništeno, čak toliko da ništa i ne nagoveštava da su tuda nekada prolazila vozila. Neko ko bi se tu zatekao prvi put pomisilio bi da je to oduvek bilo rečno korito. Voda je nosila sve pred sobom i na toj deonici ništa nije ostalo - kaže za RINU Luka Crepuljarević iz sela Semegnjevo.

Osim ovih potpuno uništenih 700 metara puta, još preko tri kilometra je takođe oštećeno i u jako lošem stanju, što zahteva hitnu sanaciju kako bi žitelji Semegnjeva mogli normaln da funkcionišu.

- Situacija je veoma teška jer u selu živi dosta starijih ljudi, tako da ne smem ni da pomislim šta bi bilo kad bi nekom od njih, ne daj bože, bila potrebna medcinska pomoć. Postoji alternativni put kojim se može stići do Zlatibora, ali je on takođe u veoma lošem stanju. Samo terenski automobili mogu tuda da prođe, pa to dodatno otežava situaciju - dodaje Luka.

Voda koja se izlila u ovom zaltiborskom selu nije pričinila štetu na stamebenim objektima i porodičnim domaćinstvima, ali su poplavljene pojedine vikendice na tom području.

Bonus video
RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti