Drama u domu meštanina Bogdanice: Porodična kuća mu potopljena za samo 15 minuta - jedva spasio život nepokretnoj ženi (FOTO)

12.06.2022

11:08

0

Gazio sam vodu kroz kuću koja je bila visine preko metar i po; žena je nepokretna i bila je u najvećoj opasnosti - priča Nedeljko

Drama u domu meštanina Bogdanice: Porodična kuća mu potopljena za samo 15 minuta - jedva spasio život nepokretnoj ženi (FOTO)
gornji-milanovac-spasavanje-starice-fotorina1 - Copyright RINA

Od ponoći, pa sve do ranih jujtarnjih sati u domu veterinara Nedeljka Čolovića iz sela Bogdanica kod Gornjeg Milanovca odigrala se prava drama. Njihov porodični dom za samo 15 minuta bio je čitav pod vodom, nakon što je naišla bujica. U kući su bili Nedeljko i njegova nepokretna supruga Gordana kojoj je u jednom trenutku život visio o koncu.

- Gazio sam vodu kroz kuću koja je bila visine preko metar i po. Žena je nepokretna i bila je u najvećoj opasnosti. Od tolikog straha probio sam lamperiju i nju sam na rukama ubacio na potkrovlje. Tako joj je spasen život jer nije bilo mnogo vremena i voda je sve više nadolazila. Na lice mesta su došli vatrogasci i Hitna pomoć koji su je potom izbavili iz kuće, a zbog proživljenog velikog stresa ona je sada hospitalizovana u milanovačkoj bolnici - priča Nedeljko sa suzama u očima i još uvek vidno potresen.

Za njega i njegovu porodicu u ovom trenutku, kako kaže, najvažnije je da su spasili živu glavu jer nikada nisu bili u većoj opasnosti. Tek sada veterinar iz Bogdanice sagledava i svu materijalnu štetu koja ih je zadesila.

- Skoro sve je uništeno, ne znam ni da li je kašika ostala, a da je voda nije dotakla. Sve stvari smo izbacili napolje, a u obe kuće je havarija. Vodena bujica koja je naletela bila je toliko jaka da kad sam izašao iz jednog da pređem u drugi objekat voda me je odnela preko tri metra, jedva sam i sebe spasio. Ovo je neviđena katastrofa koja nas je zadesila, ali ono što je sada jedino važno jeste da smo živi, pa ćemo se za ovaj pustoš koji je ostao već nekako snaći - rekao je Nedeljko.

Usled katastrofalnih poplava veća materijalna šteta pričinjena je osim Bogdanice i u selima Gojina Gora i Duškići. Oštećeni su putni prilazi, uništena dva mosta i poplavljeni voćnjaci.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike