Trim-staza na Tari dobija novo ruho: Uloženo je čak 10,7 miliona dinara!

31.05.2022

20:55

0

Kako je istakla gradonačelnica, reč je o projektu koji predviđa zamenu i sanaciju sprava duž staze

Trim-staza na Tari dobija novo ruho: Uloženo je čak 10,7 miliona dinara!
Ilustracija - Copyright RINA

Trim-staza na Tari dobiće potpuno novi mobilijar, jer je planirano postavljanje novih 16 sprava za vežbanje i drvenih ivičnjaka u dužini cele staze od gotovo dva kilometra. Takođe biće postavljena i tri nova letnjikovca, kao i stubovi za obeležavanje staze i nove kante za otpatke.

- Drago nam je što će posetioci i turisti realizacijom ovog projekta dobiti nove sadržaje na Tari, našoj planini čije ćemo potencijale i dalje razvijati, ali u skladu sa planskim dokumentima i uz obavezno očuvanje svih prirodnih potencijala. Da je to moguće pokazujemo upravo projektima, kakav je prošlogodišnja izgradnja dečijeg igrališta, a sada i trim-staza - rekla je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

Kako je istakla gradonačelnica, reč je o projektu koji predviđa zamenu i sanaciju sprava duž trim-staze, a koji je vredan 10,7 miliona dinara. Sredstva od 7,6 miliona dinara opredelilo je Ministarstvo zaštite životne sredine, a 3,1 milion dinara su sredstva Grada Užica.

Podsetivši na slogane koje koriste u promociji - „Mesto gde počinje lepota” i „Da nam porodica bude zdrava”, Ljupko Ćirović, direktor Vojne ustanove „Tara”, istakao je da će posle rekonstrukcije ove staze i montaže nove opreme posetioci biti mnogo zadovoljniji.

- Cilj nam je da nastavimo realizaciju ideja i saradnju koja za rezultat ima već dva uspešna projekta. Želimo da sve porodice, kao i gosti koji dolaze na ovu planinsku lepoticu, odu sa pozitivnom energijom i najlepšim utiscima. Hvala gradonačelnici i njenom timu na realizaciji i podršci, na zdravom i korisnom uređenju planine Tare i nastojanjima da je sačuvamo i da ostane mesto gde počinje lepota. Hvala i Ministarstvu za zaštiti životne sredine - rekao je Ćirović.

O dobroj saradnji i iskrenim namerama za očuvanje prirodnih potencijala Tare svedočiće i drvo prijateljstva koje su u blizini hotela „Omorika” i Staze zdravlja zasadili gradonačelnica Užica i direktor VU „Tara”.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike