Sivu kancelariju menjao za smaragdno zelenu pod otvorenim nebom: Dragiša je po stažu najstariji pecaroš na jezeru Perućac (FOTO)

29.05.2022

07:05

0

U Nacionalnom parku Tara iz godine u godinu je sve više onih koji žele da uživaju upravo poput Dragiše

Sivu kancelariju menjao za smaragdno zelenu pod otvorenim nebom: Dragiša je po stažu najstariji pecaroš na jezeru Perućac (FOTO)
RINA

Jezero Perućac pravi je raj na zapadu Srbije i poslednjih nekoliko godina postalo je jedna od najposećenijih lokacija u ovom delu zemlje. 

Međutim, ova turistička atrkacija idealna je i za mnoge pecaroše koji ovde mogu da ulove kapitalne primerke. Da ribarenje u vodi Perućca ne može da dosadi najbolje pokazuje i po stažu najstariji pecaroš Dragiša Bošković.

-Skromnih poslednjih pedeset godina neprekidno provodim vreme na ovom jezeru. Velika je razlika pecati na reci Drini i na Perućcu, zbog korišćenja pribora, načina pecanja i onoga što želite da bude vaš ulov. Deo svakog dana provedem na jezeru, to je moj način za opuštanje koji bih preporučo svima u ovo brzo vreme u kom živimo. Pored vode imate mir, tišinu i moguće je ostvariti dobar ulov, kaže za RINU Dragiša.

Ovaj pecaroš iz Bajine Bašte svoj radni vek proveo je mahom u direktorskoj fotelji, koju je zamenio onom još udobnijom satkanom od obala živopisnog jezera. Njegova kancelarija umesto siva, sada je smaragdno zelena. U Nacionalnom parku Tara iz godine u godinu je sve više onih koji žele da uživaju upravo poput Dragiše, a kući se vraćaju sa trofejima.

- Tokom mog dugogodišnjeg ribolova skoro sve vreme vodim evidenciju jer su takva pravila Nacionlanog parka i mogu slobodno da kažem se ovde uz malo veštine mogu upecati somovi od 40 kilograma, šarani i amor od po 15 kilograma. To su trofeji kojih ima čak i po 20 mesečno, što se može podvesti pod odličan ulov, rekao je Dragiša.


Na jezeru Perućac se svake godine održava takmičenje u lovu na mladice, a takođe je moguće upecati zaista velike primerke. Osim mladice bogato je i klenovima, somovima i šaranima, a sve što vam je potrebno da bi poput Dragiše uživali u svoj ovoj lepoti jeste ribolovačka dozvola koju lako možete dobiti u nekom od lokalnih društava, štap i malo “pecaroške sreće” da "riba zagrize". Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA