Miriše more usred sela kod Požege: Prijepoljac lovio u svim morima, a sada je svoj raj napravio na kopnu (FOTO)

26.05.2022

23:20

0

Degustacija njegovih specijaliteta prava je umetnost, a ovaj iskusni majstor može pri prvom zalogaju da zaključi šta nekom od gostiju prija ili ne prija

Miriše more usred sela kod Požege: Prijepoljac lovio u svim morima, a sada je svoj raj napravio na kopnu  (FOTO)
RINA

Sitno se odbrojava do sezone godišnjih odmora, a crnogorsko primorje svakako će biti izbor mnogih srpskih državljana. Kada vas put navede magistralom ka Užicu, i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na obalu. 

U selu Rasna pored Požege Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina. Posao je pokrenuo iz hobija i ljubavi prema ribarstvu, ali nijednog trenutka se nije pokajao. Na večeru u njegovoj konobi čeka se i po deset dana. 

- Ribarenje u morima za mene je najlepše životno iskustvo, a kad sam prestao time da se bavim svoju ljubav iskazao sam kroz gastronomiju i ostvario svoj san i otvorio konobu. Spremaju se brancin, raže i hobotnice i tada zamiriše čitavo selo. Napravio sam specijalni roštilj u kom može da se peče morska riba koja je gabaritnih dimenzija. Na trpezi su neizostavne i školje i lignje - kaže Šućro za RINU. 

Degustacija njegovih specijaliteta prava je umetnost, a ovaj iskusni majstor može pri prvom zalogaju da zaključi šta nekom od gostiju prija ili ne prija. 

 

- Postoje ljudi kojima morski plodovi ne prijaju, zbog specifičnih mirisa i strukture. Često kažem gostima - probajte, pa ako nije po vašem meraku, nemate nikakvu obavezu - kaže kroz osmeh Šućro. 

Ovaj rođeni Prijepoljac samo je još jedan dokaz da kad radite nešto što volite, zapravo se čitavog života odmarate. Veliku pažnju posvetio je svakom detalju, od kvaliteta ribe do tanjira za serviranje, i živi svoj morski san, ali na kopnu. 

Bonus video

RINA

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA