Heroji! Starici pozlilo na autobuskom stajalištu, četvoro osnovaca je spaslo sigurne smrti

26.05.2022

17:55

0

Ženi je nakon što su joj dve devojčice ukazale prvu pomoč bilo bolje i povratila se, a tada je na lice mesta stigla i Hitna pomoć

Heroji! Starici pozlilo na autobuskom stajalištu, četvoro osnovaca je spaslo sigurne smrti
16535817801566818932OS-RSTKO-MITROVIC-FOTO-RINA - Copyright RINA

Iako veoma mladi, učenici osmog razreda Osnovne škole "Dr Ratko Mitrović" iz Čačka pokazali su koliko će veliki ljudi biti. Život ih je sasvim slučajno testirao, a oni su taj test položili sa najvećom mogućom ocenom. 

Tamara Jelić, Tamara Pavlović, Vanja Šijaković i Dušan Borisavljević spremali su se za očni pregled zbog upisa u srednju školu kada su na autobuskom stajalištu ugledali ženu kojoj je pozlilo. 

- Starija žena čekala je prevoz po vrućini, kad joj je ođednom naglo pozlilo i samo se srušila sa klupe na kojoj je sedela. Uopšte nije davala znake života. Učenici su odmah pritrčali da joj pomognu, a obe Tamare su joj odmah uradile masažu srca i rashladile je kako bi do žene došao svež vazduh. Dok su Vanja i Dušan otrčali do bolnice koja se nalazi u blizini kako bi što brže pozvali medicinsku pomoć , priča za RINU Milivoje Tanasijević, razredni starešina ovih učenika za ponos. 

Ženi je nakon što su joj dve devojčice ukazale prvu pomoč bilo bolje i povratila se, a tada je na lice mesta stigla i Hitna pomoć. 

- Dušan je lekarima pomogao da staricu stave na nosilo, a zatim i ubace u sanintet. Gospođu su odvezli na urgentno odeljenje i koliko znamo prenoćila je na odeljenju opšte hirurgije, a zatim je puštena kući, rekao je razredni starešina. 

Ovi učenici heroji su svi vrlo dobri đaci, ali po hrabrosti i snalažljivosti već su pokazali da su učenici velikog srca. Pred njima je prijemni ispit, pre kog je na ovaj način položen onaj najvažniji - ljudski. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike