Heroji! Starici pozlilo na autobuskom stajalištu, četvoro osnovaca je spaslo sigurne smrti

26.05.2022

19:55

0

Ženi je nakon što su joj dve devojčice ukazale prvu pomoč bilo bolje i povratila se, a tada je na lice mesta stigla i Hitna pomoć

Heroji! Starici pozlilo na autobuskom stajalištu, četvoro osnovaca je spaslo sigurne smrti
RINA

Iako veoma mladi, učenici osmog razreda Osnovne škole "Dr Ratko Mitrović" iz Čačka pokazali su koliko će veliki ljudi biti. Život ih je sasvim slučajno testirao, a oni su taj test položili sa najvećom mogućom ocenom. 

Tamara Jelić, Tamara Pavlović, Vanja Šijaković i Dušan Borisavljević spremali su se za očni pregled zbog upisa u srednju školu kada su na autobuskom stajalištu ugledali ženu kojoj je pozlilo. 

- Starija žena čekala je prevoz po vrućini, kad joj je ođednom naglo pozlilo i samo se srušila sa klupe na kojoj je sedela. Uopšte nije davala znake života. Učenici su odmah pritrčali da joj pomognu, a obe Tamare su joj odmah uradile masažu srca i rashladile je kako bi do žene došao svež vazduh. Dok su Vanja i Dušan otrčali do bolnice koja se nalazi u blizini kako bi što brže pozvali medicinsku pomoć , priča za RINU Milivoje Tanasijević, razredni starešina ovih učenika za ponos. 

Ženi je nakon što su joj dve devojčice ukazale prvu pomoč bilo bolje i povratila se, a tada je na lice mesta stigla i Hitna pomoć. 

- Dušan je lekarima pomogao da staricu stave na nosilo, a zatim i ubace u sanintet. Gospođu su odvezli na urgentno odeljenje i koliko znamo prenoćila je na odeljenju opšte hirurgije, a zatim je puštena kući, rekao je razredni starešina. 

Ovi učenici heroji su svi vrlo dobri đaci, ali po hrabrosti i snalažljivosti već su pokazali da su učenici velikog srca. Pred njima je prijemni ispit, pre kog je na ovaj način položen onaj najvažniji - ljudski. 

Bonus video
24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti