Golija vrvi od ljudi: Cela Srbija se sjatila na ovu planinu zbog događaja koji se pamti!

21.05.2022

19:21

0

Lepo vreme poslužilo je takmičare koji su došli iz svih krajeva Srbije i oduševljeni prirodom već planiraju ponovni dolazak

Golija vrvi od ljudi: Cela Srbija se sjatila na ovu planinu zbog događaja koji se pamti!
165313164502f64e95-114b-4b76-b301-481d28a15d04 - Copyright RINA

Sa najvišeg vrha planine Golije, Jankovog kamena  smeštenom na 1.833 metara nadmorske visine danas je počela dvodnevna trka „Ivanjica TRAIL 2022” u ukupnoj dužini od 66 kilometara u kojoj učestvuje preko 100 takmičara iz svih krajeva Srbije.

- Prva trka održava se danas u dužini od 33 kilometra od Jankovog kamena pa do Kovilja, dok drugi deo trke obuhvata ostalih 33 kilometra do planine Mučanj. Ovakav događaj po prvi put se održava na teritoriji opštine Ivanjica i cilj nam je promocija prirode i čistog vazduha i da pokažemo kapacitete kojima raspolaže ovaj kraj, jer nijedna opština ne može ponuditi ova tri lokaliteta u okruženju Javor, Mučanj i Goliju - rekao je Mirko Glavinić organizator takmičenja.

Lepo vreme poslužilo je takmičare koji su došli iz svih krajeva Srbije i oduševljeni prirodom već planiraju ponovni dolazak.

- Za ovu trku sam se dugo i detaljno spremala, s obzirom da sam iz Ivanjice smatrala sam da je neophodno uzeti učešće u ovakvom događaju posebno kada se radi o napretku lokalne zajednice u kojoj živimo - rekla je Aleksandra Ćurčić učesnica takmičenja.

RINA
 

Prema rečima predsednika opštine Ivanjica Momčila Mitrovića sva raspoloživa sredstva uključena su u organizaciju ovog takmičenja, kao i kada su u pitanju druge manifestacije na području ove opštine, a najvažnije je da sve protekne na najbolji mogući način.

- Drago mi je da je danas dobar odziv takmičara, potrudili smo se oko same organizacije i nadam se da će se svi lepo provesti i da će se ponovo vratiti u Ivanjicu, da ćemo imati priliku da ih ugostimo. Ovo je samo početak i narednih godina očekujemo još masovniju manifestacija, jer Golija je još uvek nepoznata ljudima, polako smo počeli da je budimo, zaista ima dosta toga što može da ponudi - rekao je Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

RINA
 

 Ovaj događaj najmasovnija je sportska manifestacija koja se po prvi put ove godine održava na teritoriji opštine Ivanjica, obuhvatajući pre svega njen ruralni deo, sa ciljem promocije planinskih lepotica koje je okružuju.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike