Knez Mihailovu je zamenila Rudnikom: Katarina se nijednog trenutka nije pokajala - na planini je ostvarila svoj san! (FOTO)

05.05.2022

07:10

0

"Nisam imala problem sa tim pričama da je nelogično otići ponovo u mali grad", priča Katarina Milošević

Knez Mihailovu je zamenila Rudnikom: Katarina se nijednog trenutka nije pokajala - na planini je ostvarila svoj san! (FOTO)
RINA

Iz centra metropole kakva je Beograd, gde svako hrli da razvije nešto što je napredno i moderno, sportistkinja Katarina Milošević pošla je u suprotnom smeru. Ne mareći za komentare tipa "zašto iz veće u manju sredinu", ona je osmislila koncept za fizičko-duhovni razvoj, sprovodeći u delo davno zamišljene ideje o osnivanju joga-centra u Gornjem Milanovcu.

Dug prema rodnom gradu bio joj je inspiracija, ali i motiv da te ideje i realizuje u gradu pod Rudnikom, i već deset godina uspeva da bude ne samo omiljena kod svojih praktikanata, nego i neko ko savetima podiže svoje klijente i na neki način ih okrepljuje.

- Nisam imala problem sa tim pričama da je nelogično otići ponovo u mali grad. Milanovac je moj grad, volim ga, osećala sam da će doći momenat da svoje ideje sprovedem u delo baš u njemu. Svako treba da postavi cilj i da pokuša da to kasnije sledi. Meni je cilj bio joga-centar u Gornjem Milanovcu - kaže za RINU instruktorka ove veštine i jedne sveobuhvatne psihofizičke discipline.

Klijenti koji dođu dugo se zadržavaju, što je čini posebno srećnom, i upravo to smatra potvrdom kvaliteta i sadržajnosti njenih "instrukcija".

RINA
 

- Moja ideja se u stvari realizovala napuštanjem Beograda. U glavnom gradu sam živela 20 godina, tamo studirala i osnovala porodicu, razvila se kao instruktor joge, a onda rešila da se vratim u rodni Milanovac. Specifičnost je to što je moj joga-centar posvećen svim generacijama, jer svako sebe može da pronađe u tome i tu nema nekih odvajanja po godištu - priča Miloševićeva, i dodaje da je pravo bavljenje jogom započela još pre 10 godina u Beogradu.

Kaže da redovno obilazi svetske seminare i da je bilo potrebno vreme, a i strpljenje, za dostizanje pravog znanja i stepena primene usavršenih metoda.

Katarina je, inače, majka danas tinejdžera Arsenija kog je sa sobom povela u rodni grad, gde žive jednim drugačijim životom, a sa njima su i njeni roditelji, kao i mnogi građani Milanovca i meštani okolinih mesta.

Sve njih je angažovala da zajedno praktikuju jogu i žive zdravim načinom života.

Iz centra beogradske Knez Mihailove, gde je ostavila prostor i gde je uspešno vodila više grupa, uputila se pod Rudnik da ostvari svoje snove, što nije samo pitanje opredeljenja već i želje za mirnijim i zdravijim životom. U slobodno vreme ona planinari i kad god joj se ukaže prilika osvaja nove planinske vrhove u okolini. A Rudnik joj je najbliži i najdraži.

- Priroda je ovde nestvarna, ima mnogo toga da se vidi i da svako nađe adekvatan odmor pod parčetom neba ovog dela Šumadije. Rudnik je poseban, nikad nije dosadan i uvek je iznova primamlji - zaključuje Katarina.

Bonus video:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA