Boško sa Rudnika osmislio fenomenalan način za udomljavanje pasa lutalica: Desetak je već poslao za Beograd i Novi Sad

14.04.2022

05:10

0

Bivši košarkaš i košarkaški trener sa Rudnika ima posebnu humanitarnu misiju

Boško sa Rudnika osmislio fenomenalan način za udomljavanje pasa lutalica: Desetak je već poslao za Beograd i Novi Sad
Boško Milosavljević udomljavanje pasa - Copyright RINA

Bivši košarkaš i košarkaški trener sa Rudnika Boško Milosavljević ima posebnu humanitarnu misiju kroz koju podiže svest o značaju udomljavanja pasa lutalica. Nakon što je završio sportsku karijeru, počeo je da se bavi seoskim turizmom na planini koja važi za krov Šumadije. Kaže da gostima koji dođu da odsednu u njegovom domaćinstvu prvo ponudi "rudničke mešance" kojih ima napretek širom planine, pa tek onda idu "lakše teme".

- Desetak pasa sam već poslao za Beograd i Novi Sad. Uglavnom ih uzmu gosti koji dođu, upoznaju se sa lepotama našeg kraja, budu u domaćinstvu, ili preko njih šaljem pse njihovim rođacima - kaže Boško za RINU.

Odmalena je pokazivao sklonost ka brojnim akcijama tog tipa, ali se usavršio baš za pomoć napuštenim psima lutalicama.

- Smatram da svi treba da pomognemo životinjama. Svi smo mi deo jednog velikog kolača živih bića, svi smo jedno. Njima nema ko da pomogne do čovek. Rudnik ima nemali broj pasa lutalica, što je primetno šetajući se rudničkim stazama zdravlja. To sam nametnuo sebi kao obavezu i gledam da spojim lepo i korisno - saopštava bivši košarkaš.

Za vreme te svoje obaveze, kao košarkaški trener sa klubom i kolegama učestvovao je u humanitarnim turnirima 3x3, kao što su ’Trojka iz bloka’ i dr. Sve je bilo pod pokroviteljstvom Košarkaškog saveza Istočne Srbije.

- Mnoge akcije sam i sam predlagao, a nekima se priključivao. Ne može se biti dobar u svom poslu a da se nema osećaj za druge. Saosećajnost i sposobnost prepoznavanja tuđih problema i činjenje onima oko nas čini nas srećnijima u svakom pogledu - naglašava Boško.

Nije okrenuo glavu ni od humanitarnih akcija kada se skupljala pomoć za ugrožena područja, a njegovo domaćinstvo opredeljeno za planinski turizam učestvovalo je u izgradnji Crkve Svetog Đorđa na Rudniku i daje doprinos završetku tog, za sve Rudničane, "duhovnog hrama". Boško je, inače, i dobrovoljni davalac krvi, 22 puta.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike