Ivo car uputio jedan poziv i okupio građane: Ono što su uradili na putu za Rudnik oduševilo Srbiju (FOTO)

18.04.2022

07:10

0

Autor: J.B.O.

Glavni motiv mi je da naša planina bude još čistija i lepša - kaže Ivo car

Ivo car uputio jedan poziv i okupio građane: Ono što su uradili na putu za Rudnik oduševilo Srbiju (FOTO)
RINA

Sve je više mesta u Srbiji na kojima niču divlje deponije, ali su se vredni i ekološki osvešćeni meštani planine u srcu Srbije potrudili da Rudnik ne bude jedno od tih.

Okupili su se na inicijativu Ivana Jakovljevića, koji je u čitavoj Srbiji poznat kao Ivo car jer je napravio atrakciju zvanu Srpski Holivud. Udruženim snagama očistili su ključne tačke i prikupili, nažalost, velike količine smeća.

- Očišćene su obe strane puta od Ibarske magistrale ka varošici Rudnik. Cilj nam je bio da svi oni turisti koji dolaze, da odavde ponesu samo lepe utiske i ne ugledaju smeće pored puta. Na moj poziv odazvalo se 16 sugrađana i sakupljeno je 20 velikih vreća smeća koje su prebačene u Gornji Milanovac - izjavio je Ivan.

On već nekoliko godina organizuje ove ekološke akcije i ponosan je, kako kaže, na svoje sugrađane koji se ne libe teškog posla i prikupljanja otpada koji ruži životnu sredinu.

- Glavni motiv mi je da naša planina bude još čistija i lepša. Imamo veliki potencijal koji nam je priroda nesebično pružila i moramo ga čuvati. Na našem primeru mogu učiti i drugi, pa nam se sledeće godine priključiti u još većem broju - kaže Ivan.

RINA
 

Inače, on se već i dokazao kao veliki lokalpatriota jer je od obične livade napravio pravu turističku atrakciju postavivši čuvena slova koja se mogu videt samo u Holivudu. Da bi ga napravio na sebi svojstven, srpski način Ivo Car podigao je čak i kredit.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti