Zlatibor kao mravinjak: Turisti pohrlili na planinu, tražila se dodatna mesta u kafiću i na parkingu!

03.05.2022

20:12

0

Direktor i rukovodilac komunalne službe sa najmanje 40 radnika svaki dan su obilazili teren kako bi sve funkcionisalo bez greške

Zlatibor kao mravinjak: Turisti pohrlili na planinu, tražila se dodatna mesta u kafiću i na parkingu!
RINA

Iako su loše vremenske prilike obeležile prvomajske praznike, mnogobrojni turisti odlučili su da svoj mini odmor provedu na jednoj od najposećenijih lokacija u Srbiji.

- Najpoznatija turistička atrakcija Zlatibora "Gold gondola" je za uskršnje i prvomajske praznike prevezla 12.000 putnika, dok 1. maja usled pojačane grmljavine nije radila ceo dan, ali je za 2 sata i 30 minuta prevezla 750 putnika - kažu u Turističkoj agenciji Zlatibor.

Dodaju da su svi lokaliteti i zabavno-tematski parkovi spremno i odgovorno dočekali turiste koji su u kolonama pristizali iz zemlje i regiona. Stopića pećina, vodopad u Gostilju, Muzej "Staro selo" u Sirogojnu samo za prvomajski vikend beležili su dnevni promet sa po približno 1.700 prodatih karata.

- Hotelijeri su preneli da je veliki broj gostiju iskoristio sajamske i popuste ranih rezevracija, čime su popunili svoje kapacitete,veliki broj turista beleži i domaća radinost,a ugostitelji su takođe zadovoljni brojem turista i potrošnjom, budući da se samo u jednom kafiću dnevno konzumiralo preko 900 kafa - naglašavaju u TOZ.

RINA
 

Nestabilno vreme tokom praznika nije omelo mnoge posetioce da uživaju i u aktivnom planinskom odmoru. Pešačke i biciklističke staze kao i vidikovci na okolnim vrhovima bili su uređeni i dostupni. Veliku pažnju privukla su odavno poznata izletišta Vodice, Tić polje, Oko, podnožje Čigote i Tornika, kao i Ribničko jezero. Dok je omiljena relacija za šetnju na Zlatiboru i ovog puta bila "staza zdravlja", koja vodi od centra Zlatibora do poznatog spomenika na Šumatnom brdu.

Na parkinzima su konstantno radile dve smene kao i poslovodja za rešavanje reklamacija, a preko 400 mesta u tri parking zone kao i dodatnih 200 parking mesta u privatnom vlasništvu bili su prebukirani.

Direktor i rukovodilac komunalne službe sa najmanje 40 radnika svaki dan su obilazili teren kako bi sve funkcionisalo bez greške.

 

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti