Šerif se ponovo vratio na Zlatibor: Velika drvena vrata konačno otvorena za sve goste i ovog proleća (FOTO)

16.04.2022

20:50

0

Ovo je jedna od najposećenijih turističkih atrakcija u Srbiji

Šerif se ponovo vratio na Zlatibor: Velika drvena vrata konačno otvorena za sve goste i ovog proleća (FOTO)
16501218851589534297ulaz-kaubojski-grad-foto-rina1(1) - Copyright RINA

Među najvećim turističkim atrakcijama Zlatibora svakako je i komleks poznat kao Kaubojski grad, a slike sa ovog mesta preko društvenih mreža obišle su svet. Nakon zimske sezone ponovo je otvorena velika kapija i ova neobična lokacija je dostupna za posetioce.

RINA
 

- Radno vreme je svakog dana od devet do 20 časova. Park je smešten u prelepoj prirodi u kojoj se smenjuju pašnjaci i borova šuma, na samo 14 kilometara od centra Zlatibora. Dobio je naziv po istoimenom gradu u Sjedinjenim Američkim Državama. Svako ko ovde dođe videće dve kulture i dva načina života, kako smo to živeli mi pre 150 godina, a kako Amerikanci. Na samom ulazu će vas dočekati sa jedne strane kauboj, a sa druge Zlatiborac i iako smo kilometrima daleko jedni od drugih, sve dokazuje da smo živeli slično - rekli su za RINU u "El paso siti".

Reka koja protiče ovim kompleksom deli ga na dve celine, na američki i srpski deo, tako da “El Paso Siti” predstavlja i mesto susreta dve kulture.

S jedne strane reke nalazi se kaubojski grad i indijansko selo, dok je na drugoj obali smešten srpski deo sa crkvom i simpatičnim zlatiborskim zaseokom.

RINA
 

- Ovde se nalaze šatori, karavani, hotel i brvnare u kojima može da ugosti oko 100 gostiju. Od dodatnih sadržaja grad ima restoran, kafe poslastičarnicu, muzej starih predmeta, teretanu. Ovaj tematski park je za kratko vreme postao jedan od nezaobilaznih atrakcija za turiste koje borave na Zlatiboru, a njegov sadržaj zanimljiv je za posetioce svih uzrasta. Cena karte je 500 dinara za odrasle, 350 dinara za decu - kažu u ovom zlatiborskom turističkim kompleksu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike