Milojica je zavejan na Goliji: "Kod nas nema proleća, ovoliki sneg neće se otopiti ni do početka juna" (FOTO)

20.04.2022

11:55

0

Sneg satima pada bez prestanka, selo Odvraćenica odsečeno od sveta ne samo tokom zime, nego i usred proleća

Milojica je zavejan na Goliji: "Kod nas nema proleća, ovoliki sneg neće se otopiti ni do početka juna" (FOTO)
RINA

Nove snežne padavine nisu zaobišle ni planinu Goliju, jaka mećava traje već satima a tokom noći palo je preko 70 centimetara novog snega. Najteža situacija je u selu Odvraćanica, do kog je put jedva prohodan.

- Ako nastavi da pada ovim intezitetom, bojim se da će napadati i do dva metra. Mi smo ovde stalno zavejani, čitavu zimu. Kod nas nema proleća, ovoliki sneg neće otopiti ni do početka juna - kaže za RINU meštanin Milojica Veličković

RINA
 

On dodaje da su uslovi života na Goliji izuzetno surovi, a on je jedan od retkih koji je odlučio da ne napusti svoje imanje iako se suočava sa brojnim problemima.

RINA
 

- Prva najbliža kuća je 12 kilometara odavde, teško se živi. Putari čiste puteve, ali teren je takav da vrlo brzo ponovo postaje neprohodan. Nikad niste sigurni. Veliki problem predstavlja i električna energija, jer svaki čas nestaje struje - priča Milojica.

Iako je zimsko održavanje puteva završeno, nove padavine opet su alarmirale putare koji su već na terenu i rade na pročišćavanju. Saobraćaj se odvija otežano, a mehanizacija je na terenu.

Bonus video:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti