Neviđeni vandalizam! Uništen simbol Guče: Slomljena truba koja je 15 godina dočekivala i ispraćala hiljade saboraša

19.04.2022

12:18

0

Slomljena velika truba postavljena na kružnom toku

Neviđeni vandalizam! Uništen simbol Guče: Slomljena truba koja je 15 godina dočekivala i ispraćala hiljade saboraša
RINA

Jednog od od simbola Guče - trubu, žitelji Dragačeva zatekli su na ulazu u varošicu slomljenu i oborenu.

Poslednjih 15 godina upravo ona dočekivala je i ispraćala stotine hiljada saboraša sa najveće trubačke smotre na Balkanu.

- Truba postavljena na ulazu u Guču bila je jedan od najupečatljivijih znakova raspoznavanja. Bila je postavljena na izuzetno čvrstom postolju i vetar nije mogao da je obori, već sumnjamo da je za to kriv ljudski faktor. Ekipe komunalnog preduzeća ukolonile su ostatke trube, koja se nalazila na samom kružnom toku kako ne bi eventualno završila na saobraćajnici - izjavio je za RINU Milivoje Dolović.

On ističe da će se u vrlo kratkom roku krenuti u pravljenje nove trube, kako bi saboraše svakako dočekao prepoznatljiv simbol.

- Dali smo nalog da se izradi nova truba koja će biti od drugog materijala, nadamo se da će nadživeti ovu prethodnu koja je najverovatnije zbog vandalizma i bahatosti pojedinica uništena. Nova truba biće poslavljena najkasnije za dva meseca - kaže Dolović.

Sabor trubača u Guči za ovu godinu već je zakazan i biće održan od 05. do 07. avgusta, a organizatori uveliko spremaju bogat programski sadržaj.

Bonus video:

Privatna arhiva/Katarina Trivunovic

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti