Goran Bregović sjajnim koncertom zatvorio 60. Dragačevski sabor trubača u Guči (VIDEO)

15.08.2021

21:54 >> 23:03

0

Autor: Marija Mitić

Svirati u kolevci trube je poseban osećaj

Goran Bregović sjajnim koncertom zatvorio 60. Dragačevski sabor trubača u Guči (VIDEO)
Copyright Goran Bregović; ATAImages/ Antonio Ahel

Goran Bregović na čelu svog “Orkestra za svadbe i sahrane” održao je koncert večeras u Guči kojim je zatvorio 60. Dragačevski sabor trubača, što je ispratila i ekipa 24sedam.

Bregović je sa svojim orkestrom napravio sjajnu atmosferu, a za njegov nastup tražila se i karta više.

– Svirati u kolevci trube je poseban osećaj – izjavio je svojevremeno Goran Bregović povodom nastupa na Guča festu. On i njegov “Orkestar za svadbe i sahrane” su redovni učesnici ovog festivala unazad već 15 godina.

I za ovaj sabor trubača pripremili su poseban repertoar koji je nesumnjivo zadovoljio sve prisutne, a delić sjajne atmosfere pogledajte u video prilogu u nastavku.

Podsetimo, Bregović je sinoć dobio ovogodišnju nagradu “Šaban Bajramović” koju mu je na Nišvilu uručila Bajramovićeva unuka Barbara.

Goran Bregović / 24sedam / M. K.

– Šaban je bio retka pojava kao pevač. Ti baritoni koji svetle su retkost, to je imao Frenk Sinatra. Među našim autorima, Bajramović je najznačajniji. Naša muzika, kako je ja poznajem, je provincijalna muzika, ona koja je autentična je muzika koju prave Romi. Šabana kada stavite kao najznačajniju figuru te muzike on svetli, doći će trenutak kada će Evropa priznati koliko su Romi učinili za našu kulturu – kazao je Bregović ovom prilikom.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike