Rajko iz sela Rakova zatekao je strašan prizor na svom imanju: Preko noći psi lutalice su mu rastrgli 10 ovaca (FOTO)

09.04.2022

21:55

0

Na lice mesta odmah je izašao i veterinar

Rajko iz sela Rakova zatekao je strašan prizor na svom imanju: Preko noći psi lutalice su mu rastrgli 10 ovaca (FOTO)
AgroTV - Biram selo - Babići Raška -06 - Copyright Screenshot:AgroTV

Psi lutalice opet su napravili ogromnu štetu u selima koja se nalaze u okolini Čačka. Rajko Ristanović iz Rakove ostao je zatečen prizorom koji je ugledao na svom imanju kad je krenuo da obiđe stado ovaca.

- Oni su upali preko noći, kad sam prišao do tora imao sam šta i da vidim. Pet ovaca je zaklano, potpuno rastrgnuto, a pet je teško povređeno. Dvoje jagnjadi je nestalo, pa pretpostvaljam da su ih psi odvukli kako bih pojeli - kaže Rajko za RINU.

RINA
 

Dodaje da je na lice mesta odmah izašao i veterinar koji je gotovo siguran da su ovakvu štetu mogli da pričine samo psi lutalice.

Inače, psi lutalice često predstvaljaju veliki problem, a izuzetak nije ni grad Čačak. Tokom prethodne godine registrovan je manji broj napada na ljude, ali se povećao broj napada na domaće životinje.

- Tokom 2021. godine protiv grada Čačka podneto je 186 odštetnih zahteva oštećenih građana koji su pretrpeli povrede ili im je pričinjena šteta usled ujeda pasa lutalica. Od ovog broja 83 zahteva otpada na napade pasa na domaće životinje, registrovano je 59 zahteva više nego pre - navodi se u izveštaju Gradskog pravobranilaštva.

Odštetni zahtevi podnose se Gradskom pravobranilaštvu, nakon čega se oni prosleđuju Komisiji za utvrđivanje štete prouzrokovane od strane pasa lutalica, koja obrađuje predlog i daje predlog u pogledu iznosa nakknade štete.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike