Građani u panici - pronađena granata u dvorištu Narodnog muzeja: MUP reagovao, nađen i štapin za aktiviranje eksplozivnih naprava (FOTO)

04.04.2022

11:31

0

Arheološka iskopavanja u dvorištu Narodnog muzeja u Čačku vrše se u sklopu priprema za dodatno uređenje muzejskog kompleksa

Građani u panici - pronađena granata u dvorištu Narodnog muzeja: MUP reagovao, nađen i štapin za aktiviranje eksplozivnih naprava (FOTO)
1649071457cacak-muzej-granata-istraga-fotorina - Copyright RINA

Prethodnih dana javnost su uznemirile informacije da su neeksplodirana ubojita sredstva pronađena u dvorištu Narodnog muzeja u Čačku. Ona su bezbedno uklonjena sa terena, a arheološka istraživanja će biti nastavljena ukoliko MUP to odobri.

- Tačno je da u dvorištu Narodnog muzeja prvog dana pronađena granata, koju su pripadnici MUP-a odneli na ispitivanje istog dana. Takođe, nakon nekoliko dana arheoloških istraživanja pronađen je i štapin koji služi za aktiviranje eksplozivnih naprava iz Drugog svetskog rata, koji su takođe pripadnici Sektora za vanredne situaciju danas odneli na dalju analizu. Mi ćemo koliko već sutra nastaviti naša arheološka istraživanja, ukoliko nam MUP to odobri, uz dodatni nadzor njihovih ekipa - kazala je Delfina Rajić, direktorka Narodnog muzeja u Čačku.

RINA
 

Ona ističe da je ceo prostor muzeja adekvatno obezbeđen, i da građani nemaju razlog za bilo kakav strah i širenje panike.

Arheološka iskopavanja u dvorištu Narodnog muzeja u Čačku vrše se u sklopu priprema za dodatno uređenje muzejskog kompleksa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike