Preljina od sada ima Nevenin vrt: Sade ga učenici osnovne škole, a nosi ime po profesorki koja je prerano preminula

01.04.2022

05:07

0

Posebnu zahvalnost učenici i nastavnici izrazili su Institutu za voćarstvo iz Čačka

Preljina od sada ima Nevenin vrt: Sade ga učenici osnovne škole, a nosi ime po profesorki koja je prerano preminula
1648742416nevenin vrt final - Copyright RINA

Osnovci iz Preljine odavno su dokazali da uz pomoć nastavnika ljubav prema svojoj životnoj sredini pokazuju i na delu. Treću godinu zaredom proširiju svoj voćnjak, a sada su posadili i 15 novih stabala.

- Naš voćnjak od sada je bogatiji za nova stabla šljive, kruške i jabuke. Osim što ćemo imati domaće voće, ovaj vid rekreacije od izuzetne je važnosti kako bi se deca dodatno saživela sa prirodom i shvatili koliko je važno očuvanje životne sredine, kažu u Osnovnoj školi u Preljini.

Mnogo je voćnjaka u čačanskom kraju, ali ono po čemu se ovaj ističe osim po tome što ga sade učenici, jeste i činjenica da su članovi đačkog parlamenta doneli odluku koja onima koji su upoznati sa situacijom mami uzdah u grudima i suze na oči.

- Voćnjak će od sada nositi ime "Nevenin vrt" u znak sećanja na preminulu profesorku Nevenku Vidojević, kažu o ovoj obrazovnoj ustanovi.

Posebnu zahvalnost učenici i nastavnici izrazili su Institutu za voćarstvo iz Čačka koji su omogućili ovu akciju i obezbedili sadnice najkvalitetnijih sorti voća.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike