U ovoj seoskoj kafani snovi se zaista ostvaruju: Čak 19 konobarica koje su u njoj radile brzo su se udale (FOTO)

27.03.2022

05:07

0

Gazdarica Vida nakon zabrane zbog korone ponovo otvorila lokal

U ovoj seoskoj kafani snovi se zaista ostvaruju: Čak 19 konobarica koje su u njoj radile brzo su se udale (FOTO)
1648308239_ivanjica-kafana-iz-koje-su-se-mnoge-udale-fotorina4 - Copyright RINA

Iako možda nije u elitnom delu grada i luksuzno opremljena, obična seoska kafana u Međurečju  kod  Ivanjice po mnogo čemu je posebna.

Ona je donela sreću u mnoge domove u planinskim selima i upravo zahvaljujući njoj nisu ugašene neke seoske škole.

Sve konobarice koje su iz raznih delova Srbije tu došle da rade su se i  udale. 

Gazdarica Vida Đokić nadenula joj je simboličan naziv, pa se kafana zove „Ostvareni san“. 

Nakon što je kao i većina ugostiteljskih objekata slabije radila zbog pandemije korona virusa, sada se Vida nada  lepom proleću, novoj devojci koja je spremna da radi i zaradi, a nije iskuljučeno da će i ona ovde pronaći svoju srodnu dušu.  Bila bi dvadeseta po redu.

- Kafana je svih ovih meseci slabije  radila, ali nadamo se da je težak period iza nas. Kad se posao razradi, naravno da nam je potrebna i nova konobarica. Da li će se i ona ovde udati kao njene prethodnice ostaje da se vidi. Kada se njih pet udalo mislili smo da je to slučajnost, ali kada se udala i poslednja, devetnaesta po redu, i mi smo shvatili da je ovde izgleda ta neka posebna energija, rekla je za RINU gazdarica Vida.

Oglas da traži novu radnicu postavila je na nekoliko mesta, ali kako kaže, još uvek se niko nije javio. Očekuje da će se to promeniti, a ona i njen suprug  Đorđe neće praviti razliku već će je prihvatiti kao člana svoje porodice.

 

- Kriterijumi su poznati, nije bitan bračni status već samo da je mlađa od 50 godina i da ima volju da radi. Mada su se do sada većinom javljale neudate žene. Pozivale su me neke agencije koje su nudile konobarice ali pod uslovima koji se meni nisu svideli, tražili su da unapred platim nekoga za koga ne znam ni kakav je prvenstveno čovek ali i radnik.  Što se tiče uslova, poznati su. Plata je 35.000 dinara plus obezbeđeni  stan, hrana  gotovo da nema nikakvih rashoda. Ono što jedemo mi, ješće i ta novoizabranica koja dođe u našu kafanu, otkriva Vida.

Đokići su bili počasni gosti na svim veseljima koje su organizovale devojke koje su kod njih radile, izrodilo se i mnogo dece, a Vida se nada da će ih biti još.

Bonus video
Rina

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike