Ljuta borba ivanjičkih putara sa snegom: Pet metara belog pokrivača protiv teške mehanizacije (FOTO)

13.03.2022

10:21

0

Na terenu je teška mehanizacija

Ljuta borba ivanjičkih putara sa snegom: Pet metara belog pokrivača protiv teške mehanizacije (FOTO)
1647080374sneg-ivanjica-odvracenica-fotorina5 - Copyright RINA

 

Ivanjički putari se već danima bore sa snežnim smetovima na Goliji. Na deonici od Prekog Brda do Odvraćenice snega ima i više od pet metara. Teška mehanizacija je na terenu.

- Na terenu je teška mehanizacija - kaže za RTS Vitomir Arsović, iz preduzeća "Putevi" Ivanjica, ali će sigurno biti potrebno još dan, dva da se put probije.

RINA
 

Sneg koji je padao na teritoriji zapadne Srbije otežava saobraćaj na glavnim magistralnim putevima. Prethodnih dana je u pojedinim planinskim područjima palo i do pola metra novog snega. Na teritoriji Zlatiborskog okruga na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko Zlatibora i Tare.

- Saobraćaj se odvija usporeno, ekipe su na terenu i uklanjaju sneg sa putnih pravaca, očekuje se da do popodnevnih sati bude ukinuta zabrana saobraćaja za teretnjake. Apelujemo na sve vozače da ukoliko se nađu iza čistača na putu da ga ne pretiču, jer to može usloviti potpunom kolapsu u saobraćaju na planinskim prevojima - rekao je prethodno Alen Mušanović iz "Puteva Užice".

RINA
 

Martovski sneg zadao je velike probleme i meštanima novovaroških sela, mećava na planini Zlatar odsekla je nekoliko loklanih putnih pravaca. Mehanizacija je na terenu i pokušava da se probije kroz snežne nanose. Ukoliko ne bude novih padavina ukidanje vanredne situacije koja je proglašena na teritoriji četiri mesne zajednice očekuje se ovih dana.

 

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike