U Čačku se gradi objekat za socijalno stanovanje: 12 socijalno ugroženih porodica će biti zbrinute!

21.02.2022

15:29

0

Ovaj objekat gradi se u okviru projekta „Ne ostavljajući nikoga iza sebe - adekvatno stanovanje i aktivno uključivanje ranjivih društvenih grupa u Čačku”, a koji finansira Evropska Unija

U Čačku se gradi objekat za socijalno stanovanje: 12 socijalno ugroženih porodica će biti zbrinute!
IMG_5226-768x490 - Copyright Grad Užice

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović obišao je danas radove na izgradnji zgrade namenjene za socijalno stanovanje u čačanskom naselju Obrež u kome će mesto dobiti 12 socijalno ugroženih porodica.


Ovaj objekat gradi se u okviru projekta „Ne ostavljajući nikoga iza sebe - adekvatno stanovanje i aktivno uključivanje ranjivih društvenih grupa u Čačku”, a koji finansira Evropska Unija.

- Zahvaljujući ovom projektu 44 porodice biće stambeno zbrinute, a u ovom objektu njih 12. Pored stanova, u zgradi će se nalaziti dva prostora za zajedničke aktivnosti ili pokretanje ekonomske delatnosti - rekao je Todorović.

On je naveo da projekat vredi oko 1.314.000 dolara, a učešće Grada Čačka je oko 217.000 dolara.

- Veliku zahvalnost dugujemo našim donatorima EU i Kancelariji EU za projektne usluge - rekao je Todorović.

Stanove će dobiti mladi kojima je prestao smeštaj u hraniteljskim porodicama ili ustanovama socijalne zaštite, osobe sa invaliditetom i žene koje su žrtve nasilja u porodici. Konkurs je bio otvoren do 10. februara, a prijavu za dodelu stana na korišćenje je podnelo 30 osoba.

Direktorka Centra za socijalni rad, Branimirka Radisavčević navodi da je trenutno u toku poroces izbora korisnika.

Direktorka Gradske stambene agencije, Brankica Jelić navodi da će ovim projektom biti zbirnute ukupno 44 porodice. Pored ovih 12 stanova, još 18 porodica dobiće pomoć za rekonstrukciju privatnog stambenog objekta, dok će za 14 porodica biti kupljene stambene jedinice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike