Čekali u redovima na samo jednu vožnju: Tokom sretenjskih praznika zlatiborska "Gold gondola" prevezla rekordnih osam hiljada putnika (FOTO)

20.02.2022

13:19

0

S obzirom na veliko interesovanje koje trenutno vlada i koje sve više raste, u planu je nabavka dodatnih 20 kabina

Čekali u redovima na samo jednu vožnju: Tokom sretenjskih praznika zlatiborska "Gold gondola" prevezla rekordnih osam hiljada putnika (FOTO)
1645356775_1612102552cajetina-gold-gondola-guzva-fotorina6 - Copyright RINA

Zlatiborska "Gold gondola" - sada već glavni simbol Zlatibora, za koju je malo reći da je opravdala sva očekivanja, jer ih je uveliko prevazišla, prethodnih, prazničnih dana bila je izuzetno posećena.

Broj putnika se kretao od 1.000 na dnevnom nivou do 2.000 vikendom, kada su najveće gužve, pa je ukupan broj prevezenih putnika za sretenjske praznike bio više od 8.00 putnika.

Instalacija koja je od samog starta izazvala veliko interesovanje, uspešno prevazišla sve prepreke i potvrdila svoju opravdanost, za nešto više od godinu dana rada je prevezla 300.000 putnika.

RINA
 

Najbolji pokazatelj su ogromni redovi i neviđeno interesovanje koje vlada od prvog dana rada "Gold gondole", što daje veliku podstrek njenom rukovodstvu i rukovodstvuopštine Čajetina za dalji rad i nove projekte.

Podsećamo da je opština Čajetina isplatila investiciju u "Gold gondolu" već krajem prethodne godine.

S obzirom na veliko interesovanje koje trenutno vlada i koje sve više raste, u planu je nabavka dodatnih 20 kabina, kao i nova investicija u novi krak gondole ka drugom po visini vrhu Čigoti, u dužini od 4,5 kolometara, kao i u dodatne sadržaje u okviru sistema "Gold gondole", što će učvrstiti preduzeće kao okosnicu nove turističke ponude Zlatibora, a sve u skladu sa modernim svetskim turističkim trendovima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike